„Van jegyem a nyolcaddöntőre, harmadikként továbbjutunk”

Tősgyőkeres honvédos, tagja volt az 1984-es ifjúsági Európa- bajnok csapatnak, emlékeze-tes barátságos meccsen gólt szerzett a brazilok ellen.

Tősgyőkeres honvédos, tagja volt az 1984-es ifjúsági Európa- bajnok csapatnak, emlékeze-tes barátságos meccsen gólt szerzett a brazilok ellen. Ko-vács Kálmán szerint a spanyo-lok nyerhetik az Eb-t, de Anglia is ott lehet a négy között.

Kik jutnak a döntőbe, és ki nyeri az Európa-bajnokságot?

A számításaim alapján francia– spanyol meccs már az elődöntőben összejöhet, a másik ágról a németeket tartom esélyesnek. Szívesen néznék egy francia–német döntőt, mert mindkét csapatban erős egyéniségek szerepelnek. S bár elvileg a németek a legesélyesebbek, végső győztesnek mégis a spanyolokat mondanám. A keretük nagyon erős, náluk lehet a legtöbb jó játékosból válogatni, még a B csapatuk is favorit lenne az Eb-n.

Melyik lesz a torna meglepetéscsapata?

Ha humorizálnék, azt mondanám, hogy Svájc, de hát ők most tényleg kint vannak az Eb-n. Komolyra fordítva a szót, a felkészülési meccsek eredményeiből nehéz következtetéseket levonni. Kíváncsi vagyok például arra, hogy a szlovákok a németek legyőzése után mire mennek az Európa-bajnokságon. Azért Franciaországban minden más lesz. Abban azonban biztos vagyok, hogy a legjobb négy közé bekerül egy meglepetéscsapat. S bár Anglia a futballban nem számít outsidernek, az elmúlt évtizedek válogatottbeli eredményei alapján meglepetés lenne egy elődöntős szereplés a csapattól. Én most jó eredményt várok Angliától.

Mit vár a magyar válogatottól?

Van jegyem a nyolcaddöntőre. Úgy tervezem, hogy harmadikként továbbjutunk, és a spanyolokkal játszunk. Az osztrákok valamivel jobbak nálunk, szoros meccset fogunk játszani velük. Izlandot meg kell verni, és erre látok is esélyt. Egy biztos: ez a csapat arra jó, hogy nem fog nagyon kikapni. Hátul szervezettek vagyunk, egy-egy gólt pedig mindig képesek vagyunk találni. Őszintén szólva, ahhoz nem érzek elég erőt a csapatban, hogy bejussunk a legjobb tizenhat közé, de ebből a csoportból lelkesedéssel még így is elérhetünk valamit. Ha Izlandot legyőzzük, akkor talán Ausztriától sem kell pontot szereznünk a továbbjutáshoz.

Kitől várja a kiugrást a magyar játékosok közül?

Nekem Elefántcsontpart ellen Kleinheisler tetszett, volt benne dinamika, képes meglepetéseket okozni. A védőink közül Guzmics vagy Lang is befuthat úgy, hogy elérjen egy jó szerződést. A hátvédeinken az Európa-bajnokságon elég nagy lesz a nyomás, ezért könnyebben felfigyelhetnek rájuk.

Összeállította: Kiss Tibor Noé

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?