Változatlan filozófiával, a fiatalokra építve

Somorja |

<p>A II. ligában abszolút újoncnak számító somorjai labdarúgócsapatnak a hatodik fordulóig kellett várnia első bajnoki győzelmére a 2012/13-as évadban, ezt követően azonban egyre jobb eredményeket értek el a csallóköziek, az őszt pedig a 8. helyen zárták.&nbsp;</p>

Az elégedettség ellenére a téli szünetben mégis edzőcserére került sor, s a Vladimír Koníkot váltó Libor Fašiang vezetésével az STK még további két pozícióval előbbre lépett a táblázaton.„A bentmaradás kiharcolása volt a prioritás, ami sikerült, és ez a játékosok számára is biztató a jövőre nézve. Megismertük a II. ligás csapatokat, azt, hogy ez az osztály már igényesebb, ami viszont egyúttal motivációt is jelentett a fiúknak” – mondta lapunknak Libor Fašiang vezetőedző. A somorjai labdarúgók ugyanis úgy álltak helyt a felsőbb osztályban, hogy közben munkahelyi kötelezettségeiknek is eleget kellett tenniük. „Igor Lezsaics 14 góljával pótolhatatlan volt, nagyon fontos pontokat szereztünk neki köszönhetően, de a kapus Július Péntek és a védelmet irányító Vladimír Pončák is stabilan jó teljesítményt nyújtott tavasszal – emelte ki csapata legjobbjait a tréner. – Hazai pályán jobban játszottunk, leginkább a vágsellyeiek elleni meccsünk (2:0) tetszett, ahol mindkét fél nyíltan futballozott.” Azt azonban Fašiang is elismeri, hogy idegenben nem muzsikált túl jól a somorjai gárda. „Viszont azt is látni kell, hogy Dunaszerdahelyen, Podbrezován és Szencen is élcsapatok ellen játszottunk, akiktől ráadásul kis szerencsével pontot is rabolhattunk volna. Sajnos, gondunk volt az effektivitással.” A mezőnyben a csallóköziek rúgták a második legkevesebb gólt, amit a viszonylag kevés kapott góllal „kompenzáltak” (védelmük a harmadik legjobb volt), így végül a hatodik hely jutott az újoncnak. „Pozitívan értékeljük a szereplést. Megtaláltuk a helyünket a bajnokságban, és tisztáztuk azt is, milyen filozófiát akarunk a továbbiakban is követni: a fiatalokkal dolgozni és kinevelni olyan játékosokat, akiket felsőbb osztályba tudunk juttatni, mint a már Myjaván szereplő Lukáš Pelegríni vagy Lezsaics, aki nagy valószínűséggel Nagyszombatban folytatja pályafutását – nyilatkozta az Új Szónak Csutora Norbert, a csallóközi klub elnöke. – Nagyjából 12 játékosunk megmarad a jelenlegi keretből, ők azok, akik szinte már tősgyökeres somorjainak számítanak, és mintegy 10 új labdarúgó fog érkezni, főleg olyan 19–21 éves fiatalok, akik akarnak és hajlandóak küzdeni és fejlődni.” Csutora elmondta, szeretnék, ha nőne az 500-as átlagnézőszám a Pomléban, de egy fájó pontra is rámutatott. „Sajnos kevés a szponzorunk, se a város, se a somorjai magánvállalkozók körében nincs nagy támogatottsága a focinak, és a szövetségtől sem kapunk semmit, míg például Csehországban 750 000 cseh korona jár a II. ligában szereplő csapatoknak.”
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?