Változások a versenykiírásban

ÚJ SZÓ-ELŐZETESDunaszerdahely/Nyárasd. Holnap (kezdés 9.00) jubilál a dél-szlovákiai régió egyik legrégibb teremfocitornája, a nyárasdi sportcsarnokban immár huszadszor csatáznak a felnőttek a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség elnökének vándorserlegéért, a terembajnoki címért.

ÚJ SZÓ-ELŐZETES

Dunaszerdahely/Nyárasd. Holnap (kezdés 9.00) jubilál a dél-szlovákiai régió egyik legrégibb teremfocitornája, a nyárasdi sportcsarnokban immár huszadszor csatáznak a felnőttek a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség elnökének vándorserlegéért, a terembajnoki címért. Bár az őszi idényeredmények függvényében az AG Sport Liga 1–6. helyezettje társaságában a II. osztályban első pozsonyeperjesiek és a III. osztályban élen telelő békeiek szereztek jogot a részvételre, a területi legfelsőbb osztály elitmezőnyének két tagja, az egyházgellei és a lúcsi együttes nem vesz részt a csallóköziek hagyományos év eleji jutalomjátékán. A lúcsiakat a bíróverés miatt kizárták a sportszerűségi versenyből, az egyházgelleiek pedig nem éltek a lehetőséggel. Őket a sorrendben következő két alakulat, a csallóközkürti (7. helyezett) és a sárosfai (8.) helyettesíti a megmérettetésen.

Ami a résztvevőket illeti, a tavalyi mezőnyből csupán a nagyabonyiak, a sárosfaiak és a királyfiakarcsaiak maradtak hírmondónak. „Az előző évek tapasztalataiból okulva a sporttechnikai bizottság változásokat eszközölt a versenykiírásban. Nóvum, hogy a két négyes csoportban zajló előcsatározásokat azonnal a helyosztók követik. Méghozzá elődöntő nélkül. További fontos tudnivaló, hogy a mérkőzések időtartama az eddigi huszonnégy helyett huszonöt perc. Hogy elejét vegyük a csúszásnak, s a mérkőzések a megadott ütemterv következzenek, a párharcok közti szünet időtartamát is meghosz-szabbítottuk” – sorolta a változásokat Szerencsés Lajos, a területi futballszövetség titkára.

Az edzők tizennyolc fős keretet nevezhetnek, de csak a csapatok igazolt futballistái léphetnek pályára a tornán, melynek győztese a területi szövetség elnökének vándorserlegével távozik. A kollektívák emléklapot és focilabdát kapnak, a mezőny legjobb kapusát, mezőnyjátékosát és góllövőjét pedig különdíjjal jutalmazzák.

Tavaly fogvacogtató hidegben csatáztak a csapatok a trófeáért. „A minap a nyárasdi sportcsarnokban viziteltek a sporttechnikai bizottság tagjai. Megállapították, hogy a létesítmény mindkét kazánja üzemképes. A vendéglátók arról biztosították őket, hogy idén minden rendben lesz” – tájékoztatott az ellenőrzés eredményéről Szerencsés Lajos.

Idén (is) elmarad a címvédés, ugyanis a 2014-ben győztes bakaiak az őszi idényben gyengélkedtek, a tabella 13. lépcsőfokán szerénykednek, így nem szereztek rajtjogot. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?