Vagány monacóiak

Monaco. Emberhátrányban lőtt gólokkal az AS Monaco 3:1-re legyőzte a Chelsea-t a BL elődöntőjének első mérkőzésén.

Morientes (balra) mosolyog, Desailly megtapsolja az ítéletet, Zikosz pedig a fejét fogja: Urs Meier hibázott, amikor kiállította a Monaco görög légiósát. A franciák azonban emberhátrányban is nyerni tudtak, többek között Morientes parádés góljának köszönhetően – a spanyol nyolc találattal vezeti a BL góllövőlistáját csapattársa, a hétgólos Prso előtt.Reuters-felvételDidier Deschamps nyerte az edzők csatáját a Monaco–Chelsea BL-elődöntőn. Kollégája, Claudio Ranieri nem is menti fel magát, úgy véli, a rosszul sikerült cserék miatt kaptak két gólt a hajrában, az 53. perctől emberhátrányban játszó franciáktól. Az olasz tréner szerint a találkozó utolsó harmadára végrehajtott változtatások megtörték a Chelsea ritmusát. – Nyerni akartunk, ehhez újabb csatárra volt szükségünk. Az utolsó negyedórára azonban megbomlott az egységünk, de ez nem a játékosaim hibája. Én rontottam el – nyilatkozta Ranieri.

A görög Andreasz Zikosz az 53. percben ütésért kapott piros lapot, a hajrában mégis felülkerekedett a Monaco, a spanyol Fernando Morientes , majd a kongói Shabani Nonda is betalált az ellenfél kapujába.

– Nagyobb területünk maradt a támadásokra, amikor a Chelsea egyik cseréjeként újabb támadó lépett a pályára. Én viszont nem akartam védekezésre ösztönözni csapatomat, mert ez távol áll a játékosaim felfogásától. Ezért futballoztunk két csatárral emberhátrányban is, tudtam, hogy lesznek lehetőségeink – értékelt Deschamps. A játékosként világ- és Európa-bajnok szakember hozzátette: Fernando Morientes ismét bizonyította klasszisát, a Real Madrid után a Chelsea ellen is parádésan használta ki lehetőségét. – A klasszisok mindig akkor villannak, amikor a legnagyobb szükség van erre. Fernando újra a megfelelő helyen volt.

A kudarc egyik következményeként az angol sajtó szerdán ismét elővette az elmúlt hetekben megszokott témát, vagyis az olasz szakember menesztését. Értesülések szerint Ranierit a másik BL-elődöntőben érdekelt FC Porto vezetőedzője, José Mourinho váltja, állítólag már tárgyalások is kezdődtek az ügyben.

Elődöntő, első mérkőzés: Monaco–Chelsea 3:1 (1:1), gólszerzők: Prso (17.), Morientes (78.), Nonda (83.) illetve Crespo (22.) kiállítva: Zikosz (53.).

MONACO: Roma–Ibarra, Givet, Rodriguez, Evra–Bernardi, Zikosz, Rothen (89. Plašil), Giuly (82. Nonda)–Morientes, Prso (57. E. Cissé)

CHELSEA: Ambrosio–Melchiot (62. Hasselbaink), Desailly, Terry, Bridge–Grönkjaer (46. Verón), Lampard, Parker (69. Huth), Makelele–Crespo, Gudjohnsen. A visszavágót május 5-én játsszák a Stamford Bridge-en.

Vizsgálat Marcel Desailly ellen

Nyon. Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) vizsgálatot indít Marcel Desailly, az angol Chelsea hátvédjének ügyében. A világ- és Európa-bajnok futballista az AS Monaco elleni keddi Bajnokok Ligája elődöntő első mérkőzésén megütötte Fernando Morientest, a hazaiak spanyol csatárát. Az összecsapás játékvezetője, Urs Meier nem vette észre az esetet, de könnyen elképzelhető, hogy Desailly-t a videofelvételek alapján eltiltják. (mti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?