Vádat emelnek Július Nôta feltételezett gyilkosa ellen

Jánosi |

<p>Lezárult a nyomozás Július Nôta, a 2009 februárjában meggyilkolt rimaszombati sportember ügyében, a tragikus eset után másfél évvel az ügyészség napokon belül vádemelési javaslatot nyújt be a gyanúsított ellen.</p>

A nemcsak Szlovákiában, hanem Magyarországon is elismert és közkedvelt kapust és edzőt, Július Nôtát tavaly február 20-án ölték meg brutális kegyetlenséggel, otthonához közel. Nôta aktív pályafutása idején több szlovákiai és magyarországi klubban is játszott, élete utolsó napján még edzést tartott a Rimaszombati Labdarúgó Klubban, ahol az ifiket is edzette. Február 20-án, délután kutyát sétáltatni indult a háza mögötti rétre. Ekkor támadt rá a gyilkosa, és elvágta a 38 éves férfi nyaki ütőerét. Értesüléseink szerint a gyilkos fegyvert nem találták meg. A súlyosan sérült áldozat még megpróbált hazajutni, de már nem tudott. A tetthelytől negyven méterre összeesett, és percek alatt elvérzett. Az esetnek egy szemtanúja is volt, aki azonnal értesítette a rendőrséget, de a több száz méteres távolság miatt a menekülő tettest nem ismerte fel. A gyilkosság után a rendőrség nagy erőkkel nyomozni kezdett.

Értesüléseink szerint a bizonyítási eljárás rendkívül összetett volt – a helyszínen lábnyomokat, biológiai nyomokat kellett rögzíteni – a nyomozókra pedig rendkívüli nyomás nehezedett, a közvélemény gyors eredményt várt. A vád szerint a brutális gyilkosságot az a Jánosiban lakó Milan Z. követte el, aki nem volt ismeretlen korábban sem a rendőrök számára. Drog rejtegetése és használata miatt folyt eljárás ellene, jelenleg is vizsgálati fogságban van. Vádalkut kötött a bírósággal, ezért fél évre ítélték el, közben illegális fegyverkezés miatt is vádat emeltek ellene. Az alig 23 éves Milan Z. eddig már kétszer volt elítélve, először rablás, másodszor pedig kábítószerrel való visszaélés miatt. A rimaszombati és besztercebányai rendőrök a gyilkosságot követően tizennyolc hétig tartó nyomozás után fogták el a gyanúsítottat, Milan Z.-t tavaly június 25-én vették őrizetbe.

A rendkívül súlyos bűncselekmény elkövetésével megvádolt 23 éves férfit a helyiek ingatag hangulatú embernek ismerik, állami gondozásban nevelkedett. Csak néhány éve költözött haza az anyjához. Milan Z. állítólag gyakran italozott és drogot is használt, emiatt a családjával is megromlott a kapcsolata, elköltözött az anyjától. Volt lakóhelye szomszédságában, egy félig leomlott istállóban húzta meg magát. Közvetlen szomszédai és ismerősei szerint nem volt összeférhetetlen vagy hirtelenharagú, de nem volt könnyű megtalálni vele a hangot, főleg ha részeg volt vagy drogozott. Ha sikerül rábizonyítani Július Nôta meggyilkolását, súlyos büntetésre – legkevesebb tíz év fegyházra, legsúlyosabb esetben életfogytig tartó szabadságvesztésre – számíthat.

A meggyilkolt futballedző emlékét a család mellett a rimaszombati és diósgyőri futballrajongók és a helyiek is őrzik Jánosiban. A tragikus esemény helyszínén egy kis emlékkereszt áll, itt szinte mindig van virág vagy mécses.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?