Úszó-Eb: Történelmi magyar elsőség

A rövidpályás úszó-Európa-bajnokságok történetében először végzett Magyarország az éremtáblázat első helyén.Netanja.

A rövidpályás úszó-Európa-bajnokságok történetében először végzett Magyarország az éremtáblázat első helyén.

Netanja. Tizenegy arany-, három ezüst-, egy bronzérem, két világcsúcs, öt Európa-csúcs, 48 ország között messze a legszebb eredmény – ez a vasárnap zárult rövidpályás úszó-Eb magyar mérlege.

Toronymagasan végzett az élen az éremtáblázaton a magyar csapat, amelynek két húzóembere a hat aranyat és egy ezüstöt szerző Hosszú Katinka és a 30. születésnapját éppen Netanjában ünneplő, háromszor is győztes Cseh László volt.

A jövő nyári riói olimpia előtt több mint biztató a magyar úszók eredményessége, hiszen a most 25 méteres uszodában remeklő csapat a nyári, kazanyi normál medencés vb-n is nagyszerűen teljesített. Oroszországban kilenc magyar érem született, ott is Hosszú (2 arany, 1 bronz) és Cseh (1, 1, 1) vitte a prímet.

Netanjában Verrasztó Dávid és Bernek Péter is szállított egy-egy győzelmet, Kapás második és harmadik hellyel járult hozzá a magyar diadalsorozathoz, s a 200 m mell londoni olimpia bajnoka, Gyurta is csupán egy embert engedett maga elé fő számában.

Túl azon, hogy Magyarország végzett az éremtábla legelején, az egyéni összevetésben a legjobb női versenyzőnek járó, 20 ezer euróról szóló csekket is magyar, a rövidpályán minden idők legjobb egyéni teljesítményével kirukkoló Hosszú Katinka vehette át, aki egymaga megelőzött volna 14 országot az éremtáblázaton.

„Nagyon elégedett vagyok Katinkával, bár ritkán mondok ilyet. Tizenegy számban indultunk, elvben tizenegy arany volt a célunk, hiszen ő képes bármelyik számban győzni – egyébként is, bárhol, bármilyen versenyen, akárhány számban indul, számára csakis az első hely lehet a cél. Aztán a versenytől, az ellenfelektől, a terheléstől függően ez másképp is alakulhat – értékelt Shane Tusup, Hosszú Katinka edzője-férje. – Itt végül is hét számban ment végig a döntőig. Különösen a 400 vegyes tetszett, mert reggel úgy úszott, úgy ment neki a számnak, ahogy arról mindig is álmodtunk, ez volt egyértelműen a csúcspont.” (MTI, músz)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?