Üres zsebbel az Akropolisz lábánál

Athén/Pozsony. Két hónap leforgása alatt nagyot fordult a világ Pinte Attilával.

Athén/Pozsony. Két hónap leforgása alatt nagyot fordult a világ Pinte Attilával. Míg október közepén a Téglamezei-stadion sártengerében az angolok elleni Eb-selejtezőn David Beckhamék ellen vitézkedett – nem is kevés sikerrel – , addig decemberre már csapatának, a görög első osztályban szereplő athéni Panioniosznak az edzéseit sem látogathatja. „Kíváncsi voltam, mit hoz nekem az athéni Mikulás, de hogy végül ilyen élményben lesz részem az Akropolisz alatt, még a legszörnyűbb álmaimban sem gondoltam volna” – kezdte mondandóját a vonal másik végén a hellén fővárosból Pinte Attila. Ismert, hogy a görög élvonalbeli futballmérkőzések közvetítési jogát birtokló csoport csődje miatt komoly anyagi nehézségbe kerültek az ottani klubok. „Harminc százalékos bércsökkentést, valamint a kétéves szerződésem egy évre való módosítását ajánlotta fel a klub tulajdonosa, amit én egyszerűen nem tudtam elfogadni. Ha beleegyeztem volna, akkor magam ellen cselekszem, mert a görögországi árak mellett még annyit sem tudtam volna megtakarítani, mint otthon. Például a lakásért ezer, a kocsi bérlésért ötszáz eurót kell havonta kifizetnem, és a család szintén felemészt ezer eurót ” – vont mérleget a csallóközi középpályás.

Az athéni piros-kék egyesület teljhatalmú vezetője nem volt szívbajos, és az érvényes kétéves szer-ződés ellenére kizárta a 32-szeres szlovák válogatott labdarúgót a csapat keretéből, sőt az edzések látogatásától is eltiltotta. „Hétfőn itt járt a menedzserem, Juraj Vengloš is, és próbált megegyezni a Panioniosz tulajdonosával, ám ő hajthatatlan volt. ĺgy nem maradt más hátra, hogy a FIFA-hoz forduljunk, és a szervezet mondja ki a szerződésszegést a görögök részéről. Akkor szabad játékos lehetnék, ingyen igazolhatnának, és a pénzemet bíróság útján követelném jelenlegi klubomtól. Tulajdonképpen októbertől nem kaptam egy fillért sem, és úgy néz ki, a tulajdonos szívesebben fogja fizetni a jogászait, mint engem” – mondta a DAC, az Inter és a Ferencváros egykori játékosa.

Apropó, Fradi! A középpályás a zöld-fehérektől való távozás után gyakran nyilatkozta, hogy a budapesti egyletben szeretné befejezni aktív pályafutását. „Sok minden megváltozott azóta az Üllői úton. Persze, felvettem a kapcsolatot Szeiler Józseffel, az FTC ügyvezető igazgatójával is, hiszen a görögök még nekik is tartoznak a vételáram egy részével. Az igazság azonban az, hogy ha sikerrel is járunk a FIFA-nál, nem látom nagy esélyét annak, hogy visszatérnék a Ferencvárosba” – latolgatta esélyeit.

És más klub érdeklődött-e már nála? „Nem tudom mi lesz velem, minden a FIFA-tól függ, így nem szeretnék jelenleg ezzel a kérdéssel foglalkozni. De ha minden jól alakul, meggyőződésem, nem maradok csapat nélkül.” És az edzettségi állapotával nem lesz baj? – szegeztük az újabb kérdést Attilához. „Egyéni edzéseket végezhetek csak csapattársammal, Marcel Horkýval, aki ugyanúgy járt, mint én. Viszont ez az egész inkább a lelki állapotomat viseli meg a leginkább. Főleg így karácsony táján. Már azt is el tudom képzelni, hogy Szentestére edzést ír elő részemre a klubtulajdonos, csakhogy ne utazhassak a családom után haza, és hogy aztán szerződésszegés címen jogában álljon felbontania a szerződést” – zárta a nem éppen idilli kalanddá váló athéni helyzet ecsetelését Pinte Attila.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?