Ungvári Miklós: „Elaludtam egy picit”

Hiába uralta a bronzmeccset, végül mégis kikapott, s így csak az ötödik helyen végzett Ungvári Miklós a riói olimpián a cselgáncsozók 73 kilo-grammos súlycsoportjában.Ungvárinak ez volt a negyedik olimpiája, Londonban – még 66 kilóban – ezüstérmet szerzett.

Hiába uralta a bronzmeccset, végül mégis kikapott, s így csak az ötödik helyen végzett Ungvári Miklós a riói olimpián a cselgáncsozók 73 kilo-grammos súlycsoportjában.

Ungvárinak ez volt a negyedik olimpiája, Londonban – még 66 kilóban – ezüstérmet szerzett. Bár mostani felkészülését betegség és sérülés nehezítette (az elmúlt egy évben tüdőgyulladása is volt, és a vállával is bajlódott), Rióban is szeretett volna dobogóra állni.

Végül csak egy pillanatnyi kihagyáson múlt, hogy nem így történt. Ungvári egy japán, majd egy holland ellenfelet verve jutott a negyeddöntőbe, ott azonban kikapott az azeri Orujovtól. A vigaszágon legyőzte az amerikai Delpopolót, a bronzmecscsen pedig a belga Van Tichelt várt rá.

A küzdelemben Ungvári irányított, azonban a belga kihasznált egy rövid koncentráció-kiesést, és ipponnal nyert. „Pont a földharcban lepett meg, ami az erősségem. Nem is tudom, hogy hagyhattam ott ilyen bután a karomat” – csóválta a fejét a csalódott Ungvári, aki így az 5. helyen végzett.

A karizmatikus dzsúdós elismerte, nem volt könnyű a felkészülése. „Sok volt a súrlódás köztem és az edzőm között, ezért most elnézést kérek. Köszönöm neki a sok munkát, a felkészítést. Reméltem, hogy meglesz az érem. Jól éreztem magam fizikálisan és mentálisan is, a formaidőzítésem elég jól kijött. Ennek ellenére úgy érzem, lehettem volna egy kicsit élesebb, talán túl óvatos voltam a technikákkal, de ez az egész olimpián másokra is jellemző volt” – jegyezte meg Ungvári.

A Carioca Aréna 2-ben egyébként hétfőn a férfiverseny teljesen háttérbe szorult, a nők 57 kg-os súlycsoportjában ugyanis a brazil Rafaela Silva diadalmaskodott, a házigazdák első aranyát szerezve Rióban. A közönség elképesztő volt, végig zengett a „Rafa, Rafa!”, a hazaiak kedvencének utolsó sikeres akciójánál pedig felrobbant a stadion. A 24 éves brazil dzsúdós szeret és tud is hazai pályán versenyezni, három éve Rióban megnyerte a vb-t is. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?