Újra Nadal a fő favorit

A címvédő Rafael Nadal jó esélyekkel indul a 11. trófeá-jáért, míg a nőknél nincs igazi favorit a vasárnap kezdődő 117. francia nyílt tenisz-bajnokságon.A világelső spanyol sztár tavaly egyedülálló bravúrként megcsinálta a „decimát” Párizsban, majd a US Openen begyűjtötte 16. Grand Slam-serlegét.

A címvédő Rafael Nadal jó esélyekkel indul a 11. trófeá-jáért, míg a nőknél nincs igazi favorit a vasárnap kezdődő 117. francia nyílt tenisz-bajnokságon.

A világelső spanyol sztár tavaly egyedülálló bravúrként megcsinálta a „decimát” Párizsban, majd a US Openen begyűjtötte 16. Grand Slam-serlegét. Az idei salakszezonban megszerezte 11. elsőségét Monte-Carlóban és Barcelonában, majd Rómában is ő győzött. A 31 éves salakkirály 79/2-es győzelmi mutatóval büszkélkedhet a Roland Garroson, ahol tavaly pályafutása során harmadszor szettveszteség nélkül nyert Grand Slam-versenyt, erre rajta kívül csak a legendás Björn Borg volt képes.

A négyszeres döntős és 2016-os bajnok szerb Novak Djokovics gyenge idényt tud maga mögött. A svájci Stan Wawrinka – a Garros 2015-ös győztese – térdproblémái után még messze van a csúcsformától, és ugyanezt mondhatja el magáról a csuklósérülés után februárban visszatért japán Nisikori Kej is. A legjobbak közül a bolgár Grigor Dimitrov idén még nem nyert tornát, az argentin Juan Martín del Potro pedig jobbára kemény borításon jeleskedett. Komoly esélyessé lépett elő ugyanakkor a 21 éves Alexander Zverev, aki a top 20 legfiatalabbjaként harmadik a világranglistán. Ugyancsak messzire juthat az osztrák Dominic Thiem, aki kilenc eddigi tornagyőzelméből hetet salakon aratott, ráadásul a madridi negyeddöntőben könnyedén megverte Nadalt.

A nagyok közül különféle okok miatt a svájci Roger Federer, a brit Andy Murray, a dél-koreai Csung Hjeon és a francia Jo-Wilfried Tsonga is hiányzik.

Fucsovics Márton pályafutása első párizsi főtáblás meccsén Vasek Pospisillel találkozik, a szlovák színeket a selejtezőből feljutott Martin Kližan–Jozef Kovalík-duó képviseli.

A nőknél a 23-szoros Grand Slam-győztes amerikai Serena Williams szülési szabadsága után még nem versenyzett salakon az idén – jelenleg csak 453. a világranglistán –, a 2012-ben és 2014-ben bajnok orosz Marija Sarapova pedig egy elődöntőig jutott el tavasszal. A 2016-os győztes spanyol Garbine Muguruza egyelőre gyengélkedik salakon, a szintén volt világelső német Angelique Kerber pedig combsérüléssel küszködik, és a 2016-os US Open óta csupán egy tornát nyert meg.

A 2014-ben és 2017-ben döntős román világelső, Simona Halep viszont remek formában van, és megszerezheti első GS-címét, mint ahogy favoritként emlegetik a római címét megvédő ukrán Jelina Szvitolinát is, aki már negyedik a WTA-rangsorban.

Babos Tímea a tavalyi nyitókörös búcsú után idén bízik a jobb eredményben. A szlovák teniszezők közül Dominika Cibulková jó formába lendült Strasbourgban, ahol ma döntőt játszik. Rajta kívül további négyen (Rybáriková, Kučová, Schmiedlová, Kužmová) próbálhatnak szerencsét a főtáblán. (MTI, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?