Újra a IV. ligában futballoznak az illésházaiak

Idén éltek a lehetőséggel az illásházaiak.Az elmúlt két évadban két bajnoki elsőséggel kerültek rivaldafénybe a nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjában. Tavaly sem éltek a lehetőséggel, helyettük a második helyezett hodosiak léptek egy emelettel feljebb. Idén azonban már bejelentkeztek a IV.

Idén éltek a lehetőséggel az illásházaiak.

Az elmúlt két évadban két bajnoki elsőséggel kerültek rivaldafénybe a nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjában. Tavaly sem éltek a lehetőséggel, helyettük a második helyezett hodosiak léptek egy emelettel feljebb. Idén azonban már bejelentkeztek a IV. ligába, ahol korábban már letették a névjegyüket.

„Júniusban utcahosszal, tizenöt pont előnnyel értünk célba. Fölényünket 101:24-es gólkülönbségünk is igazolja. Mezünket viselte a mezőny gólkirálya, Anton Barčák, aki 40 találattal vállalt szerepet a sikerben. Csupán két vereséget szenvedtünk, négyszer döntetleneztünk. Ellenfeleink közül mindössze a nagyabonyiaknak nem lőttünk gólt, mindkét találkozó 0:0-s pontosztozkodással ért véget. Egyszer a jányokiak, egyszer pedig a légiek fektettek bennünket két vállra. Gólrekordunk, 14:0 a csallóközcsütörtökiek elleni derbin került a krónikába. Eljött az ideje, hogy továbblépjünk, s az újabb kihívással motiváljuk futballistáinkat, megörvendeztessük szurkolóinkat” – nyilatkozta lapunknak Lelkes Tibor, a felső-csallóköziek klubelnöke.

A tisztségviselő tavaly azzal érvelt, hogy a felsőbb osztályban a minimumra csökken a nézőcsalogató régióderbik száma, ugyanakkor növekednek az utazási költségek. „Nem topoghatunk sokáig egy helyben, előre kell mennünk. Ami azt illeti, a nagymegyeriek önszántukból történt visszalépése után a Dunaszerdahelyi járást az új idényben csupán két együttes, a mieink mellett a hodosiak képviselik a nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportjában. Meggyőződésem, hogy a párkányiak, a gútaiak, a negyediek, az ímelyiek elleni párharcok is közönségvonzónak bizonyulhatnak. Főleg hazai pályán. Abban is biztos vagyok, hogy az előző időszakhoz képest jóval kevesebben kísérnek el bennünket idegenbe. Korábban sem játszottunk alárendelt szerepet a negyedik vonalban, ezúttal sem lesz másként. Az anyagi feltételek adottak, a játékosokon a sor, hogy igazolják: felsőbb osztályban a helyük” – nyomatékosította elszántságukat a klubelnök.

Alighanem erősítésekre is szükség lesz a sikeres helytállás érdekében. „Július 3-án kezdtük el a gyakorlásokat, a sikerkovács, Marián Tibenský edző irányításával készülünk az új idényre. Jó képességű futballisták alkotják játékoskeretünket. Továbbra is ők alkotják csapatunk gerincét. Többen közülük felsőbb osztályban is szerepeltek. Csenkére távozott Marič László, Mezzei Róbert pedig befejezte a pályafutását. Eddig Mészáros Ádámot igazoltuk le, de további kiszemeltjeink is vannak. Ami az előkészületi párharcokat illeti, ezeken a féliek, a Báhoň s a somorjai B lesz az edzőpartnerünk. A nyitány előtti fazonigazító főpróba pedig a Slovnaft Cup 2. fordulójában, a csenkeiek elleni idegenbeli összecsapásunk lesz. A pontvadászat rajtjára Párkányban kerül sor, a 2. fordulóban pedig a hodosiakat fogadjuk. Amennyiben minden a terveink szerint alakul, akkor a hatodik helyet tartom reálisnak” – tájékoztatta lapunkat a felkészülésről, latolgatta az esélyeket Lelkes Tibor.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?