Újabb magyar bronzérem kajak-kenuban

Gazsó.Csipes.EJ2023

A krakkói Európai Játékok kajak-kenu versenyének pénteki napján a Gazsó Alida Dóra–Csipes Tamara kajak páros szerezte meg a magyar küldöttség újabb érmét.

Az 500 méteres női K2 döntőjében ott volt a Sidó Bianka–Katarína Pecsuková kettős is. A szlovákiai egység közepesen rajtolt, és féltávnál még a hatodik helyen állt, de a végén folyamatosan elment mellettük a svéd, a francia és az utolsó métereken a szerb hajó is, így a kilencedik helyen zártak. A somorjai származású Sidó és partnere eredetileg nem indult volna ebben a számban, de egy adminisztratív hiba miatt kénytelenek voltak rajthoz állni. A Gazsó–Csipes páros jól rajtolt és az első méterektől ott volt az élmezőnyben. Féltávnál a harmadik helyen állt a magyar hajó, és bár a végén a németek mindent megpróbáltak, nem tudtak előzni, így a rajt–cél győzelmet arató lengyelek és a dánok mögött a dobogó harmadik fokára ért oda a magyar páros.

„Nagyon örülök. Bár lehet, sokan megszokták, hogy mindig elsők vagyunk és most valami hiba történt, de ez nem így van. Az első métertől az utolsóig élveztem a versenyzést, a rajtból is jól eljöttünk és éreztem, hogy ez jó lesz – mondta az M4 Sport kamerája előtt az előző nap a négyes negyedik helye után nagyon csalódott Gazsó Alida Dóra, aki az egyéni 500 méteres számban futamgyőztesként jutott a szombati döntőbe.

„Tartottam attól, hogy Dóra olyan csalódott lesz, mint tegnap, mert tudom, hogy ugyanolyan maximalista, mint én és mindig nyerni akar. Nem titok, hogy jelen pillanatban ő sokkal jobb formában van, mint én, így úgy éreztem, hogy én lehetek a jó eredmény akadálya. De én is nagyon akartam, szerettem volna egy nagyon jó pályát menni és ez sikerült. Annyira jólesett, mikor beértünk és nem volt csalódott. Nem az a fontos, hogy milyen érmet akasztanak a nyakunkba, hanem, hogy amiért megküzdünk, az a miénk és örüljünk neki” – foglalta össze az eredmény apró részleteit Csipes Tamara, aki szerint Gazsó annyira jó formában van, hogy meg kéne nyernie az egyest.

„Ha Tami azt mondja, hogy meg fogom nyerni, akkor megnyerem. Ez nem is kérdés” – tette hozzá nevetve Gazsó Alida Dóra.

A férfi kajak négyesek döntőjében a szlovákiai egység nem volt ott, míg a Kuli István–Csizmadia Kolos–Nádas Bence–Tótka Sándor összetételű magyar hajó nagy csatában a hatodik helyen ért célba néhány tizeddel lemaradva az érmekről. A kenusok egyéni 200 méteres döntőiben Hajdú Jonatán és Balla Virág is hatodik lett, míg a kajakosok hasonló távján Lucz Anna 18 ezreddel maradt le a dobogóról.

Európai Játékok

KAJAK–KENU

Női K2 500 m: 3. Magyarország (Gazsó Alida Dóra, Csipes Tamara); … 9. Szlovákia (Sidó Bianka, Katarína Pecsuková)

Férfi K4 500 m döntő: 6. Magyarország (Kuli István, Nádas Bence, Csizmadia Kolos, Tótka Sándor).

Női C1 200 m: 6. Balla Virág (magyar).

Női K1 200 m: 4. Lucz Anna (magyar).

Férfi C1 200 m: 6. Hajdu Jonatán (magyar).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?