Új női pályacsúcs Kassán

<p>A férfiaknál kenyai, a nőknél etióp győzelem született a tegnapi, 90. Nemzetközi Békemaratonon Kassán.</p>

SITA-JELENTÉS

A férfiaknál nem sikerült a rekorddöntés, pedig az élboly nagy tempót diktált a rajttól fogva. Nyolc kilométerrel a cél előtt már csak hárman maradtak harcban az elsőségért, a győztes a kenyai Patrick Kiptanui Korir lett. A 36 éves futó egyéni csúccsal, 2:09:36 óra alatt teljesítette a távot. „Nagyon elégedett vagyok az időeredményemmel. A maraton végén igyekeztem támadni, és meg tudtam előzni Abebét” – mondta a befutót követően a 36 éves Korir.

Érdekesség, hogy mind a második helyezett etióp Gezahegn Abebe, mind a harmadik kenyai Elisha Kiprop Barno 2:10 alatti időt ért el – holott a 90 éves verseny történetében eddig csak háromszor fért bele egy-egy futó ebbe a limitbe.

A nők esetében viszont megtalálták számításukat a szervezők: az etióp „házidöntőt” Ashete Bekere Dido nyerte új, 2:27:47-es pályacsúccsal. (Az eddigi rekord 2:29:59 volt.) „Ez karrierem eddigi legjobb eredménye. Nagyon boldog vagyok” – nyilatkozta az új rekorder.

A másik két érmes is etióp lett: második helyen Marta Lemo Megro végzett, a dobogó harmadik fokára pedig Lemelem Berho állhatott fel.

Ami a hazai atlétákat illeti, a szlovák bajnoki címeket Jozef Urban (Demolex Bardejov) és Ingrid Petnuchová (Partizán Bardejov) szerezte meg.

A kassai békemaratonon 53 ország több mint 9500 futója versenyzett. A rekordrészvételhez fantasztikus hangulat társult, a pálya mellett több tízezren buzdították a versenyzőket. „Ennyi embert az utóbbi 25 évben egyszer sem láttam a maratonon szurkolni. Az utolsó kilométeren többen voltak, mint a berlini versenyen. Nagyon elégedettek vagyunk, látni, hogy a kassaiak szeretik a maratonukat” – értékelt a verseny igazgatója, Branislav Koniar.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?