Tužinský hajszállal maradt le a dobogóról

Juraj Tužinský a negyedik helyen végzett a légpiszto-lyosok mezőnyében, a 31 éves szlovák sportlövő mindössze két tizedponttal maradt le a dobogóról.A losonci származású sportoló lett a legjobb európai, mert a győztes vietnami Hoang Xuan Vinh mellett csak brazil és kínai riválisa előzte meg.Tužinský

Juraj Tužinský a negyedik helyen végzett a légpiszto-lyosok mezőnyében, a 31 éves szlovák sportlövő mindössze két tizedponttal maradt le a dobogóról.

A losonci származású sportoló lett a legjobb európai, mert a győztes vietnami Hoang Xuan Vinh mellett csak brazil és kínai riválisa előzte meg.

Tužinský már a selejtezőben is remekül célzott, és a harmadik legjobb eredménnyel biztosította a helyét a nyolcas döntőben. A finálét is kiválóan kezdte, a verseny hajrájáig dobogós helyen állt, egy ideig még vezetett is. Végül minimális különbséggel szorult a negyedik helyre.

„Örülök, hogy a döntőben a világ legjobbjaival találkozhattam. Elégedett lehetek a teljesítményemmel, hiszen nem követtem el komolyabb hibát. Bebizonyítottam magamnak, hogy tudok lőni. Azt viszont nagyon sajnálom, hogy nem sikerült az első háromban végeznem – nyilatkozta a verseny után Juraj Tužinský, aki négy éve Londonban 15. lett ebben a számban és a negyedik helyet a családjának, a barátnőjének és az edzőjének ajánlotta. – Jól rajtoltam a fináléban, sajnos, később néhány lövésem nem volt a legpontosabb, próbáltam javítani, de már nem sikerült. Egy tízes hiányzott az éremhez.”

Tužinský szerdán szabadpisztolyban is rajthoz áll, és sikeresebben akar szerepelni, mint 2012-ben, amikor a 23. helyen végzett. „Azóta rengeteget dolgoztam, és sokat fejlődtem. Fontos lesz, milyen lesz az időjárás, mert eléggé szeles a riói lőtér. Az viszont biztos, hogy a negyedik hely után nem lesz rajtam nagy lelki teher” – szögezte le a szlovák sportlövő. Tužinský első érmét a 2010-es Európa-bajnokságon szerezte, amikor harmadik lett, majd a 2015-ös bakui Európai Játékokon is bronzérmes lett. A Világkupa-sorozatban kétszer végzett a harmadik helyen, tavaly Gabalában, idén pedig Rióban. (TASR, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?