Titkolt éremremények

Somorja/Pozsony. Mától vasárnapig 31 ország 381 versenyzőjének részvételével Keszthelyen zajlik az idei junior vívó Európa-bajnokság. A kontinensviadal közelsége népes szlovák csapatot csalogatott az erőpróbára.

Somorja/Pozsony. Mától vasárnapig 31 ország 381 versenyzőjének részvételével Keszthelyen zajlik az idei junior vívó Európa-bajnokság. A kontinensviadal közelsége népes szlovák csapatot csalogatott az erőpróbára. Párbajtőrben Asványi Gábor, Viktor Jučacko, Érsek Attila, Martin Spusta a fiúk, Lovisek Judit, Miček Andrea és Lucia Schornerrová a lányok mezőnyében lép pástra. Érsek Árpád, a fegyvernem válogatott edzője nem szívesen bocsátkozik jóslásokba, de tudjuk, hogy ebben a korosztályban jelenleg a párbajtőr hozhat éremközeli eredményeket: „Ha hatba jut a fiúcsapat, akkor már minden megtörténhet. A fiúk közül bármelyik elcsipheti a nyolcas döntőt, mindegyik képes rá. A lányoktól nem várunk ilyen előkelő helyezést. Mindnyájan jól felkészültek, fűti őket a sikervágy. Kihagytuk a hétvégi, luxemburgi junior Vk-versenyt is, csak az Eb-re összpontosítottunk.”

Tőrben csupa somorjai: Lamacký Zoltán, Botló Bálint, Mezei László, Horony Tamás és Kontsek Judit indul. Tőlük nem várnak érmes helyezéseket, de meglepetést okozhatnak.

Magyarország legutóbb négy érmet gyűjtott a junior Eb-n, s idén, hazai környezetben sem kívánja alább adni, bár két dobogós szereplés is már eleget tenne a szakvezetés jelenlegi elvárásainak. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?