Testőr nélkül áll rajthoz

Pozsony. Futballistaként kezdte, majd egy sérülés nyomán a futás kerítette hatalmába. Máig hódol neki. Leginkább embert próbáló versenyszámában, a maratoni futásban. Februárban múlt negyvenhat éves. Nem vágyik csúcsokra, győzelemről sem álmodozik.

Pozsony. Futballistaként kezdte, majd egy sérülés nyomán a futás kerítette hatalmába. Máig hódol neki. Leginkább embert próbáló versenyszámában, a maratoni futásban. Februárban múlt negyvenhat éves. Nem vágyik csúcsokra, győzelemről sem álmodozik. Vasárnap mégis a New York-i maratoni előkelőségei között üdvözlik majd. Mert Mikuláš Dzurinda lesz az első kormányfő, aki rajthoz áll a híres amerikai tömegrendezvényen.

Hogy milyen futó a szlovák miniszterelnök? Erről maga vallott tegnap az újságíróknak. „Azt szeretném, ha időeredményem hármassal kezdődne, ami azt jelentené, hogy négy órán belül futottam le a távot. Ez lesz a tizenhetedik maratonim, de külföldön az első. Kicsit tartok tőle, mert a New York-i a legnehezebbek közé tartozik. Némi kockázat is van indulásomban, mert nem sok időm maradt a komoly felkészülésre, mindössze négy hét. Korábban már befejeztem az idényt, de a szeptember tizenegyedikei események és az amerikaiakkal való szolidaritás végül arra késztetett, hogy másokkal fussak együtt a terrortámadást ért város utcáin. Ezzel is jelezve, kinek az oldalán állunk.”

Mikor megtudta, milyen komoly biztonsági intézkedéseket vezetnek be a verseny alatt, lemondott a testőrről is. „Majd a tömeg vigyáz rám” – állítja a kormányfő, aki az utóbbi hetekben hét kilót fogyott, mert felkészülése során nem vacsorázott, édességet sem fogyasztott, s közben 200 kilométert lefutott. Szokásához híven idejét maga is méri majd, yardokra is átszámolta a távot, hogy verseny közben ellenőrizhesse a saját iramát. Több honfitársával együtt áll rajthoz: Róbert Štefko a legismertebb és legjobb, de az indulók köz jegyzik a felsőszeli Szabó Bélát is. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?