„Teljes gázzal pörgött a gépezet”

Az új idény első hazai bajnoki-ján sima 4:1-gyel intézte el a DAC labdarúgócsapata a a nagymihályiakat a Fortuna Liga 2. fordulójában.A vendégek 71 nap után léptek újra pályára bajnokin, a zsolnaiak elleni találkozójukat ugyanis a térségükben tomboló kanyarójárvány miatt elhalasztották.

Az új idény első hazai bajnoki-ján sima 4:1-gyel intézte el a DAC labdarúgócsapata a a nagymihályiakat a Fortuna Liga 2. fordulójában.

A vendégek 71 nap után léptek újra pályára bajnokin, a zsolnaiak elleni találkozójukat ugyanis a térségükben tomboló kanyarójárvány miatt elhalasztották. A keletieknél jelentős játékoskeringő zajlott a nyár folyamán, távozott az elmúlt szezon házi gólkirálya, Martin Koscelník, s rajta kívül Nishi, Antonov és Šimčák is búcsút intett a gárdának (az utóbbi épp a DAC-ba igazolt). Érkezett viszont a lengyel Kurminowski, az eddig Tőketerebesen szereplő albán Rota és Blažej Vaščák Senicáról.

A Nélküled című dal ezúttal a Haddelhadd frontemberének, Bíró Gábornak az előadásában hangzott el a meccs előtt. Az első tíz percben három alkalommal kellett a vendégek védelmének felszabadítani, majd a 13. percben hidegzuhanyként ért mindenkit, hogy Pačindát sérülés miatt le kellett cserélni. A 14. percben Ljubicic könnyelműsködött egy kicsit a tizenhatos előtt, Harutunjan került helyzetbe, Huk azonban szerelte. Később Kavka maradt őrizetlenül, majd Grič és a csapatkapitány Žofčák volt életveszélyes a DAC kapuja előtt. A 27. percben Ljubicic veszélyeztetett, de Kira a helyén volt. A szöglet után aztán a védők megfeledkeztek Bayóról, ő pedig pontosan célzott és megszületett a vezetés – 1:0.

Három perccel később Bayo csukafejessel érte el második találatát, a 30. percben pedig Kalmár kilőtte a jobb felső sarkot – 3:0. Bayo akár mesterhármast is szerezhetett volna, ám nem élt a lehetőséggel. Fordulás után először Macej figyelmetlenségéből majdnem gól lett, aztán látványos alakítások következtek a Zemplín kapuja előtt, ám Bayo, Vida Kristopher és Vida Máté pontatlanul célzott. A 72. percben Vida Kristopher szépségdíjas góljával vívta ki a 6118 néző szimpátiáját. Négy perccel a vége előtt ismét Vida Kristopher bombázott, Kira azonban lábbal mentett. Már az ünneplésre készültek a szurkolók, amikor a csereként beállt Kurminowski beállította a 4:1-es végeredményt.

A hazaiak az egész meccsen sziporkáztak, a nagymihályiak pedig örülhettek, hogy ennyivel megúszták. Peter Hyballa vezetőedző a DAC-szurkolók nagy örömére szabad teret adott a támadó focinak, a játékosok is kötődések nélkül valósíthatták meg elképzeléseiket, a védekező zónában sem kellett annyira visszahúzódniuk, és csak a góllövésre összpontosíthattak. Grúziában, az EL-selejtezőn Bayo volt a meghatározó egyéniség, Zólyombrézóban múlt héten Vida Kristopher, most pedig az egész csapat tökéletesen teljesített. A nagymihályiak elleni eddigi mérleg: kilenc mérkőzésből hét DAC-győzelem, egy döntetlen és egy vereség.

„Ez volt a harmadik meccsem a dunaszerdahelyi kispadon, de mind a három különleges volt. Már a találkozó kezdetén le kellett cserélni Pačindát. Probléma van a lábával, egyelőre nem tudni, hogy csütörtökön pályára léphet-e a minszki kupameccsen. Bayo mellett a másik csatár Vida Kristopher volt, és ez a húzás jónak bizonyult. Szép gólokat lőttünk, sok helyzetet dolgoztunk ki. Remek első félidőt produkáltunk, a másodikban kicsit elfáradtunk, de minden erőnket a pályán hagytuk. Most pihennünk kell és meglátjuk, mi lesz Minszkben” – mondta Hyballa.

„Az ellenfél rendkívül hatékony volt, három lövésből három gólt szerzett. A második félidőben megadtuk magunkat, még helyzetbe sem sikerült kerülnünk. Fiatal játékosaimnak szükségük van hasonló mérkőzésekre, hogy később sikeresek legyenek. Van még mit javulnunk, gratulálok a DAC-nak” – értékelt Anton Šoltis nagymihályi edző.

Christián Herc, DAC fiatal középpályása szerint főleg az első félidőben játszottak kiválóan. „Alig öt perc leforgása alatt három gólt szereztünk. Később egy kicsit lazítottunk, de a második játékrészben újra teljes gázzal pörgött a gépezet. Nem elcsépelt frázisként mondom, de egymásért hajtottunk, fegyelmezett és taktikailag érett teljesítményt mutattunk be. Alig akadtak üres járatok, és a közönség is élvezte produkciónkat. Végre nagyon elkaptuk a fonalat, ami jó jel a minszki erőpróba előtt” – nyilatkozta Herc.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?