Tavasszal remekeltek a komáromiak

Az a keserű érzés, amely elha-talmasodott az érintetteken a II.

Az a keserű érzés, amely elha-talmasodott az érintetteken a II. labdarúgóliga rajtja előtt néhány nappal 2017 augusz-tusában Komáromban, a bajnokság végére, 2018 májusára lélekemelő, ünnepi hangulattá változott.

Kilenc nappal a rajt előtt távozott a csapattól a klubmenedzser Straszszer László, ami a KFC széthullását váltotta ki – a 16 tagú keretből négyen maradtak –, s elölről kellett mindent kezdeni. A csapat összetétele mérkőzésről mérkőzésre változott, amit az ellenfelek kegyetlenül kihasználtak, de az évad őszi felében már az is reményt keltő volt, hogy a KFC nem szakadt le behozhatatlanul vetélytársaitól a téli szünetig. Az utolsó őszi forduló után mindössze két pont különbség volt a 15. helyezett és a 11. között.

Segített az edzőcsere

A klubvezetés érezve a kiesés rémét, az utolsó őszi meccs után azonnal keresni kezdte a tavaszi sikeres folytatás feltételeinek megteremtését. A vezetés úgy döntött, az edzőváltás elkerülhetetlen. Ez decemberben megtörtént, Peter Zelenskýt Jozef Olejník váltotta a kispadon. Emellett ezzel majdnem egy időben a klubvezetés a sokszoros magyar válogatott Vincze Istvánt nevezte ki a KFC sportigazgatójának, aki felügyeli és összehangolja a komáromi futballcsapatok felkészültségének színvonalát.

A tavaszi sikeres nyitány (az első két meccsen szerzett 6 pont az első ötbe tartozó Zsolna B, illetve az éremesélyes kassai Lokomotíva ellen) alaposan megingathatta az ellenfeleket. A sikersorozat szinte szakadatlanul folytatódott az utolsó fordulóig. A komáromiak csak a tavaszi teljesítmény alapján harmadikok lennének, 8 győzelemmel, 3 döntetlennel és 2 vereséggel, 27 ponttal. Ettől többet tavasszal csak a bajnok és feljutó Szered (33) és a 2. helyezett Skalica (28) szerzett.

Nurkovics, a gólgyáros

A komáromiak tavaszi szereplésükkel a 15. helyről 9 hellyel ugrottak feljebb a tabellán, és az előkelő 6. helyen végeztek. A javulást a gólarány változása is jelzi, az őszi 26:50 után a végelszámolásnál már csak 49:58 volt az arány. Ez nem akármilyen támadási hatékonyságról tanúskodik. Míg a bajnokság első felében egy rúgott gólra csaknem két kapott jutott, tavasszal ez már 1–3 volt. Szamir Nurkovicsnak az iglóiak elleni 7:0-s hazai meccsen mesternégyese volt, egyébként a góllövőlistán 16 találattal a harmadik lett, Goran Matics, a játékmester pedig 13 góljával a hetedik. „Erősségünk a motiváló csapatszellem, mindenki a kitűzött célért küzdött. A technikai tudást még csiszolnunk kell, mentálisan sokat fejlődtünk, de a taktikai fegyelem betartása mindenkinek kötelező, arra minden meccsen jobban oda kell figyelnünk” – értékelt a szerb játékos.

A Duna-parti csapat teljesítményének jelentős emelkedésével állandóan nőtt a nézőszám is. Az őszi idény 17 mérkőzésén az átlag 373 néző volt, a tavasziban 640, a tavaszi csúcs pedig 1122 volt a tőketerebesiek elleni mérkőzésen.

Mindenki elégedett

Baráth György klubelnök szerint sikerük titka az volt, hogy jó szándékkal és hideg fejjel igyekeztek megoldani a problémákat. „A klubvezetés minden tagja azon igyekezett, hogy a kialakult nehéz helyzeteket megbeszélések alapján optimálisan oldjuk meg, és ez sikerült. A kitűzött célt a szezon második felében teljesítettük, sőt, túl is szárnyaltuk. Ez csapatmunka volt, de a siker meghatározó embere Jozef Olejník vezetőedző volt” – mondta lapunknak Baráth.

Jozef Olejník vezetőedző szeretné folytatni a munkát: „Biztos lesznek ugyan változások a következő évadban, de gondolom, a csapat meghatározó játékosai maradnak, és érzik, hogy van még mit bizonyítaniuk Komáromban. A 6. hely megszerzése után barátaim és a szurkolók is megkérdezték tőlem, mi az elért siker titka. A céltudatos, összehangolt közös munka. A vezetéstől korlátlan bizalmat kaptam a játékosok kiválasztásánál, amelyben nemcsak a játéktudás dominált, hanem a jellembeli tulajdonságok is és az együttműködési hajlandóság. A kiválasztott játékosaim élvezték bizalmamat, s én igyekeztem megteremteni a feltételeket képességeik és játéktudásuk bizonyításához.”

Szüllő Béla alelnök a stadion felújításáról is szót ejtett. „Elkészültek a projektek és az írásbeli dokumentumok a stadionépítéshez. A beruházás finanszírozását a magyar kormány biztosítja. Az építkezés megkezdésének dátuma mindenképpen közeledik, de még nincs pontosan meghatározva a felújítás kezdete. A 2018/19-es szezon első felét szeretnénk még az építkezés előtt saját pályánkon játszani. Úgy néz ki, hogy leghamarabb ősszel kezdődhet az építkezés” – tette hozzá Szüllő.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?