Szucsánszkiék kiütötték az osztrákokat

ÖSSZEÁLLÍTÁSStockerau/Las Palmas.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Stockerau/Las Palmas. A magyar női kézilabda-válogatott esélyeshez méltóan 33:20-ra nyert Stockerauban az osztrák csapat ellen világbajnoki selejtezőn, így puszta formalitássá vált a szombati győri visszavágó.

Öt percig volt azonos szinten a két együttes, utána fokozatosan nőtt a különbség, a hazaiaknak alig voltak felvillanásaik. Németh András szövetségi kapitány csapatából tizenketten lőttek gólt, még a kapus Kiss Éva is, amikor az ellenfél vészkapusos taktikával próbálkozott.

„Az első negyven perccel elégedett vagyok. Sikerült tetemes előnyt szerezni, amiből a végén kicsit leadtunk. A hajrábeli hibákat ki kell javítani. Szerettünk volna a lehető legnagyobb különbséggel nyerni” – értékelt Németh András. „Ennyi üres kapus gólt nem lőttem pályafutásom során. Furcsa volt az osztrákok játéka. Megpróbáltunk figyelni végig, egymást hajtottuk benn a pályán és a cserepadon is. A végén sajnos volt néhány hiba is” – jegyezte meg a magyar csapat legeredményesebbje, a hét gólig jutó Erdős Ildikó.

A szlovák válogatott egy félidőn át jól tartotta magát a jóval esélyesebb, világbajnoki ezüstérmes spanyolok otthonában (13:11), de a második 30 percben már nőtt a különbség. A spanyolok végül 25:19- re nyertek.

„Kár a második félidő elejéért, amikor hullámvölgybe kerültünk, az ellenfél pedig eldöntötte a meccset. Csak 42%-os hatékonysággal lőttünk, ez a spanyolok ellen nem elég. Mi csak meglephetjük őket, húsz mérkőzésből talán ha egyet nyernénk ellenük, hat góllal pedig rendkívül nehéz lesz” – utalt Dušan Poloz szövetségi kapitány a vasárnapi vágsellyei visszavágóra.

A párharcok továbbjutói vehetnek részt a decemberi dániai olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. (MTI, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?