Szorosabb csatát várt

A rimaszombati futballcsapat hétpontos előnnyel végzett a II. liga élén, s azt is megtehette, hogy utolsó két mérkőzését elszórakozta (Senica 0:0, Senec 2:2). A korábban Nagyszombatban, Dubnicán és Szencen tevékenykedő Peter Zelenský, a gömöriek 46 éves edzője csapata szereplését boncolgatta lapunknak.

A gömöriek sikerkovácsaTauris-felvételHitte volna, hogy ilyen fölényesen nyerik a bajnokságot?

Mi tagadás, jóval szorosabb csatára számítottam. Lényegesen többet vártam az eperjesiektől és a licsérdiektől. Már a tavaszi idény elején jelentős előnyre tettünk szert, és három fordulóval a befejezés előtt elsőségünket ünnepelhettük.

Miben múlták felül vetélytársaikat?

Ne vegye nagyképűségnek, de szinte mindenben. Játékosságban, taktikai fegyelemben és erőnlétben is jobbak voltunk a többieknél. Technikás támadófutballt produkáltunk, ami tetszett a szurkolóknak. Emellett a védekezésben is jeleskedtünk, ezt bizonyítja, hogy mi kaptuk a legkevesebb gólt. Ha az eperjesiek a záró fordulóban nem rúgnak fél tucatot a DAC-nak, mi szereztük volna a legtöbb találatot is.

A hónap végén lejár a szerződése, továbbra is Rimaszombatban marad?

Jól érzem magam a Gömörben, a vezetők elégedettek a munkámmal. Szóban már megegyeztünk, s a napokban újabb egyéves megállapodást írok alá. Jelenleg szabadságolnak a játékosok, a jövő pénteken pedig megkezdjük a felkészülést.

A Corgoň Ligában jóval nehezebb dolguk lesz.

A csapat magja adott, ám mindenképpen erősíteni akarunk. Legalább három jó képességű futballistát szeretnénk igazolni. Kapusra, középpályásra és egy csatárra lenne szükségünk. Bízom benne, hogy beválnak az elképzeléseink, s nem lesznek kiesési gondjaink.

A II. ligában a 3-5-2-es felállást alkalmazta. Az élvonalban változtat a bevált rendszeren?

A Corgoň Ligában, főleg idegenben kockázatos lenne három hátvéddel játszani. Ezért nagyon valószínű, hogy átállunk a 4–4–2-es hadrendre.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?