Sziporkázó angolok

La Coruna/München. Leckét kaptak az ibériai csapatok a labdarúgó Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésein: a La Coruna sima vereséget szenvedett saját pályáján a Manchester Unitedtől, a Real pedig úgy vesztett a Bayern ellen, hogy tíz perccel a meccs vége előtt még 1:0-ra vezetett.

Roberto Carlos (jobbról) a madridi együttes védője és Hargreaves párharca a Bayern–Real BL-találkozónTASR/AP-felvétel Sir Alex Ferguson, a Manchester United vezetőedzője büszke csapatára, miután némi meglepetésre 2:0-ra győzött a Deportivo La Coruna otthonában.

– Csodálatosan játszottunk, rendkívül nagyra értékelem a sikert. Szerintem utoljára 1999-ben produkáltunk hasonló teljesítményt a Bajnokok Ligájában – mondta a világhírű skót szakember. – Remélem, hogy a kihagyott helyzetek nem bosszulják meg magukat, Ryan Giggs egymaga eldönthette volna a továbbjutást. De nem szeretnék panaszkodni.”

Sir Alex Ferguson azt fájlalja leginkább, hogy a visszavágón sárga lapjai miatt nem számíthat Paul Scholesra, valamint a térdsérüléssel bajlódó Roy Keane-re. Az ír középpályás az első félidő végén összecsúszott az egyik spanyollal, s később hordágyon vitték le a pályáról. Az M.U. klasszisa legalább egy hónapig nem léphet pályára. A találkozó végén a mérkőzés legjobbja, David Beckham is súlyosnak tűnő sérülést szenvedett Diego Tristán brutális belépője következtében. A spanyol csatár méterekről csúszott az angol sztár lábára, de a súlyos szabálytalanság ellenére csak sárga lapot kapott Kirosz Vasszarasz görög játékvezetőtől.

Javier Irureta, a Deportivo La Coruna vezetőedzője nehéz, de nem megoldhatatlan feladatnak tartja a Manchester United kétgólos előnyének ledolgozását, az elő-döntőbe jutás kiharcolását.

„A labdarúgásban minden megtörténhet. Az angliai visszavágón gyorsan gólt kell szereznünk, ezzel visszaszerezhetjük reményeinket”-mondta a baszk szakember.

Irureta úgy véli, hogy a keddi találkozó elején játékosai visszafogottak voltak, s David Beckham 15. percben lőtt gólja végképp „megfogta” őket. – Megérdemelten nyert a Manchester United-ismerte el a tréner.

Irureta elítéli Diego Tristan meccsvégi brutális belépőjét, David Beckham leterítését: – Teljesen felesleges szabálytalanság volt. Gyakorlatilag már befejeződött a mérkőzés, de ha korábban követi el, akkor sem találnék rá magyarázatot.

„A második félidőben játékosaim megmutatták, hogy bíznak önmagukban és minden összecsapáson az utolsó percig küzdenek a győzelemért” – mondta a Real elleni keddi első mérkőzése után Ottmar Hitzfeld, a címvédő Bayern vezetőedzője.

A hazai pályán játszó német együttes a kameruni Geremi 11. percben elért gólját követően a találkozó 82. percéig vesztésre állt, de a korábban 11-est hibázó Stefan Effenberg és a csereként beállt perui Claudio Pizzaro találatainak köszönhetően végül a maga javára fordította a találkozót.

„A remek egyéni teljesítményeket bemutató Real az első játékrészben nagyon megnehezítette a dolgunkat. A fordulás után azonban sikerült érvényesíteni az akaratunkat, s úgy érzem, megérdemelten nyertünk.”

Vicente del Bosque, a spanyol csapat trénere érthetően bosszús volt, hogy nem sikerült javítani a Bayern elleni mérlegen, a két együttes utóbbi hét összecsapásán ugyanis hatszor a Real hagyta el vesztesen a pályát: „Nagyon fájó ez a fiaskó. Remélem, a lehető leghamarabb túllépünk rajta, hiszen már a visszavágóra kell koncentrálnunk. Mindent el fogunk követni, hogy jövő szerdán kiharcoljuk a továbbjutást.”

A keddi 2:1-es siker azt jelenti, hogy a Bayern München továbbra is őrzi 1997 decembere óta tartó hazai veretlenségét a Bajnokok Ligájában.

BAYERN MÜNCHEN-REAL MADRID 2:1 (0:1), góllövők: Effenberg (82.), Pizarro (87.), ill. Geremi (12.). Játékvezető: Dallas (skót); 60 ezer néző. BAYERN: Kahn–Sagnol (63. Szalihamidzsics), Kuffour, R. Kovac, Lizarazu–Hargreaves, Effenberg, Jeremies (83. N. Kovac), Paulo Sergio (63. Pizarro)–Elber, Santa Cruz. REAL MADRID: Cesar–Salgado, Hierro, Pavon, R. Carlos–Geremi (83. F. Conceicao), Makelele, Helguera, Solari (76. McManaman), Zidane–Raul.

LA CORUNA–MANCHESTER UNITED 0:2 (0:2), g.. Beckham (15.), van Nistelrooy (41.). Játékvezető: Vasszaras; 34 ezer néző. LA CORUNA: Molina-Scaloni, Naybet, Cesar, Romero–Mauro Silva, Valeron (69. Djalminha), Gonzalez, Victor (87. Duscher), Fran (60. Makaay):Tristan. MANCHESTER UNITED: Barthez–G. Neville, Blanc, Johnsen, Silvestre–Beckham (90. P. Neville), Scholes, Roy Keane (45. Fortune), Butt, Giggs–van Nistelrooy (76. Solskjaer).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?