Színvonalas, érdekes csörték

Pozsony. Az elvárásokat igazolóan zajlott a hétvégén a tizenkettedik férfi párbajtőr Szlovákia Nagydíja, amely már tizedik alkalommal tartozott a Világ Kupa-sorozatba.

Pozsony. Az elvárásokat igazolóan zajlott a hétvégén a tizenkettedik férfi párbajtőr Szlovákia Nagydíja, amely már tizedik alkalommal tartozott a Világ Kupa-sorozatba. A 28 ország 132 versenyző között volt a sportág elitjének nagy része, ami nem is meglepetés, mert a pozsonyi viadal már világviszonylatban is a nívósabb versenyek közé tartozik.

A meglepetést két magyar nemzetiségű versenyző szolgáltatta, bár egyikük sem a piros–fehér–zöldben versenyzett. A szlovákiai Érsek Attila, aki még a junior kategóriában is érdekelt, csak a legjobb harminckettő között talált legyőzőre, a magyarországi Imre Gézától kapott ki 15:9-re. „Az első hatvannégybe szerettem volna bekerülni, és ez már szombaton sikerült. Ma erre rátettem még egy lapáttal. Sajnos, a szlovákiai vívók nem nagyon képesek tartani az iramot a világgal, sokkal rosszabb körülményeink vannak a felkészülésre – mondta a fiatal vívó, aki jelenleg az áprilisi, szicíliai junior világbajnokságra készül. – Legutóbb kétszer a tizenhatban végeztem, most már a legjobb nyolcba is szeretnék bejutni, ott aztán már bármi lehet, ha szerencsém lesz, akár érmes helyet is elcsíphetek” – tette hozzá Attila.

A romániai Nyisztor Sándor harmadik helye is kisebb meglepetésnek számított. Az utolsó csörtéje után lapunknak magyarul nyilatkozott. „Már tavaly is itt voltam, a mezőny akkor is nagyon erős volt, ez most sem változott. Pontszerzési szándékkal érkeztem, és az, hogy sikerült a dobogóra is felállnom, csak hab a tortán.”

Jövőre még nagyobb tétje lesz a pozsonyi Világ Kupának, hiszen az olimpiai selejtezők 2004 áprilisában érnek véget, és ezért a márciusi torna az egyik utolsó esély lesz az ötkarikás játékokra vágyó versenyzők számára. Több indulóval is beszéltem, jól érezték magukat, a szervezés kiváló volt, a kilátogató nézők pedig izgalmas, érdekes csörtéket láthattak. (sd)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?