Szikrázóan kemény meccsek

Hajrájához érkezett a jégkorong Extraliga playoff-sorozata, könnyen előfordulhat, hogy az idei bajnokságban már csak két mérkőzést bonyolítanak le. Minden a Slovanon múlik, hiszen a döntő első két találkozóját követően 2:0-ra vezet a címvédő Zvolen ellen.

Ökölcsata a jégen: a zólyomi Longauer a pozsonyi Podkonickýt püföliTASR-felvétel Akárhogy is vesszük, ez meglepetésnek számít, ugyanis a finálé első két összecsapását a bajnok zólyomiak otthonában játszották. Amilyen magabiztos volt Ernest Bokro? vezetőedző legénysége a negyed-, majd az el#döntőben, olyan idegesen és szétesően hokizott a pozsonyiak elleni döntő mérkőzéseken. Pedig mindkét meccsen a vezetést is megszerezte... Az alapszakaszban, majd a playoffban bukdácsoló Slovan a döntőre rendezte sorait, és alaposan meglepte a túlzott önbizalommal jégre lépő Zvolent.

Hétfőn, a döntő (négy győztes meccsig tart) első mérkőzésén minden a papírforma szerint alakult: a nagy irammal kezdő zólyomiak két gólos előnyre tettek szert, s minden jel arra mutatott, biztosan nyernek. Az elpuskázott ziccerek után azonban talpra álltak a kékek és fokozatosan átvették a játék irányítását, s ez igencsak meglepte a bajnokot, amely hibát hibára halmozott. A meccs utolsó másodperceiben hiába hívta le kapusát, egyenlítenie nem sikerült. Főleg azért, mert a találkozó elején a kétszer is nagyot hibázó Rybár a továbbiakban önmagát múlta felül, és mindent hárított.

Ernest Bokroš, a Zvolen trénere is kiemelte a vendégek kapusát: „Nagy kár, hogy a 2:0-s vezetésünk után kihagytuk a helyzeteket, meggyőződésem, ha ütünk még egy gólt, akkor padlóra kerül az ellenfél. Rybár a bravúrok sorozata után annyira belejött, hogy mágnesként vonzotta a korongot.!” Miloš Říha, a Slovan cseh edzője is Rybárt dícsérte: „Nagyon elmentek a hazaiak a mérkőzés elején, szerencsére kapusunk, majd pedig a csapat is magára talált. A meccs hajrájában sikerült kikapcsolnunk a játékból Šechnýt és Törököt; véleményem szerint ez volt a sorsdöntő.”

Kedden sem tudta megőrizni a meccs elején kiharcolt előnyét a Zvolen, amely ezúttal sem játszott úgy, mint a körmérkőzéses sorozatban. Támadásai lassúak, könnyen kiismerhetőek voltak, s bizony az irányzékkal is baj volt. Az igazat megvallva, szerencséjük sem volt a zólyomiaknak, hiszen két góljukat sem adta meg Beniač játékvezető. Reméljük, mindkétszer helyesen döntött... Az elsőt azért érvénytelenítette, mert Šechný találata a dudaszót követően esett; a második ominózus esetnél pedig a korong csak a gólvonalon volt. A bíró mindkétszer megtekintette a videofelvételt, és csak ezután döntött. Az utolsó játékrészben – több mint valószínű – a történtek miatt összeroppant a Zvolen.

Mindkét zólyomi döntőmérkőzésen feltűnően sokat szabálytalankodtak a játékosok, sok volt a szándékos durvaság, az alattomos botütés, és az ökölcsata. Hétfőn 18 (8:10) kisbüntetéssel honorálta Marušin bíró a forró fejű hokisokat. Egy nappal később viszont, sokkal nehezebb dolga volt Beniačnak. Már az első harmadban három játékost (Longauer, Podkonický, Hudec) végleg kiállított, öten 5, illetve 10 perces nagybüntetést kaptak. Ezen kívül még 27 (12:15) kétperces kiállítás tarkította a szikrázóan kemény derbit. Egyik edző sem kommentálta a jégen történt durvaságokat...

A Slovan tehát karnyújtásnyira van a bajnoki címtől, már „csak“ kétszer kell legyőznie a címvédőt. A Zvolenra felettébb nehéz feladat vár, hiszen pénteken és szombaton is Pozsonyban játszik –- minden bizonnyal, telt ház, 8000 néző előtt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?