Százötvenmilliós ajánlat

Pozsony. Válaszra vár a Szlovák Labdarúgó Szövetség a Slovan-stadion megvásárlására tett ajánlatára. Ha nem jár sikerrel, akkor az Inter-stadion jöhet számításba. A szövetség vb ülése után František Laurinec elnököt kérdeztük.

A labdarúgó vezérkar elégedett a válogatott őszi teljesítményével. A kis képen František Laurinec. TASR-felvételekMiről tárgyalt a testület?

Többek között értékeltük a válogatott őszi teljesítményét, elégedettek vagyunk a Galis-legénység Eb-selejtezőkön elért eredményeivel, és a mutatott játékkal is. A Szlovénia elleni idényzáró barátságos meccs után ünnepélyes fogadáson köszönjük meg a szakmai stáb és a futballisták idei munkáját.

A FIFA előírásai szerint 2008-től csak olyan stadionok adhatnak helyet nemzetközi mérkőzéseknek, melyek legalább 30 ezer néző befogadására alkalmasak, talajfűtéssel és megfelelő világítással rendelkeznek.

Tisztában vagyunk ezzel, ezért keressük a megfelelő megoldást. Egy neves német céget kértünk fel egy tanulmány kidolgozására, hogy Pozsonyban hol legyen a Nemzeti Stadion. A külföldi vállalat elsőként a Slovan-pályát ajánlja, ám a tervezet teljesen új létesítménnyel számol. Úgy döntöttünk, hogy 150 millió koronás ajánlatot teszünk az égszínkékeknek a Téglamezei stadion megvásárlására. November 16-ig várunk a válaszra.

A Slovan iránt külföldi befektetők érdeklődnek, de ők a stadionnal együtt szeretnék megvásárolni a klubot. Mi lesz, ha az égszínkékek nemet mondanak?

Számunkra az lenne a legelőnyösebb, ha a Slovan új tulajdonosa állná a felújítási költségeket, s mi csak a válogatott mérkőzésekre bérelnénk a létesítményt. Ez azonban nem tűnik túl valószínűnek. Ha kosarat kapunk, az égszínkékektől, az Inter-stadion jöhet számításba. Mennyibe kerülne az esetleges új stadion felépítése?

A költségek akár az egymilliárd koronát is elérhetik, a szövetség ekkora összeget képtelen előteremteni. Már tárgyaltunk a fővárosi és az állami vezetőkkel, akik támogatásukról biztosítottak, s a FIFA vezérkara is jelezte: anyagilag besegít.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?