Szaporodó vereségek

Komárom. A női röplabda Extraligában a visszavágó-sorozat mérkőzéseivel megkezdődött az alapszakasz második felvonása. A komáromi VC hazai pályán a Doprastav együttesét fogadta, s újra sima, 3:0-ás vereséget szenvedett, a táblázaton pedig lecsúszott az utolsó helyre.

Mi legyen a folytatás? Kiss Tibor tanácsokat osztogat a lányoknak, Kiss Péter egyelőre csak figyeli a fejleményeket. Milan Drozd felvételeAz eddig lejátszott mérkőzések alapján ismert, hogy a Duna-parti együttes szenved az idei bajnokságban. Az első, 9 fordulós felvonásban mindössze egyetlen győzelmet szerzett, azt is a hasonló gondokkal küzködő nyitraiakkal szemben. A komáromi csapat harmadik éve szerepel a legmagasabb osztályban. Az előző két évadban kimondottan sikeres volt, de hozzá kell tenni, hogy mindezt nagyrészt idegen, hivatásos játékosokkal érte el. A mostani csapat gerincét fiatal, tapasztalatlan, saját nevelésű röplabdások alkotják. A klub pénzügyi gondokkal küzködik, így eléggé kérdéses, hogyan alakul a bajnokság végéig a komáromi női röplabda sorsa. A Doprastav elleni mérkőzés is bizonyította, hogy a fiatal együttes éretlen az élvonalra. Szűk a játékoskeret, ráadásul sérülések is sújtják a csapatot. Lassan egy hónapja nincs vezetőedzője. Hilda Mazúrovával szerződést bontott a klub, a munkát egyelőre a volt másodedző, Kiss Tibor irányítja, ideiglenesen. Van kiút a korántsem rózsás helyzetből?

Kiss Tibor, megbízott edző: „Sérültjeink közül nagyon hiányzik a két magas sáncoló játékosunk, ami a szombati találkozón is nagyon megmutatkozott. Nem beszélve a többiek tapasztalatlanságáról. Az edzőkérdést is mihamarabb meg kell oldanunk, mert én már nem szándékozom megújítani edzői licencemet. Ha a klubvezetés az átigazolási időszak végéig nem tud erősítést szerezni, akkor Komáromban búcsút inthetünk a női Extraligának. Remélem, találnak megoldást.”

Kiss Péter, klubmenedzser: „Az igaz, hogy a Doprastav elleni találkozón nagyon hiányoztak a sérült játékosaink, de én úgy láttam, hogy a lányoknak már a mérkőzés előtt megrendült az önbizalmuk. Vereségünk mégsem volt megalázó. Nekünk a nyitraiak és valószínűleg a kassaiak elleni mérkőzésekre kell majd összpontosítanunk, velük szemben van keresnivalónk. Mindenképpen erősítések után kell néznünk, minél hamarabb találunk megoldást, annál jobb. A héten két edzővel is tárgyalni fogok, remélem, legalább az egyikkel sikerül megegyezni.“

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?