Svájc, Belgium és Németország is biztosította helyét a 2014-es vb-n

ÖSSZEÁLLÍTÁSAz európai vb-selejtezők pénteki játéknapján Svájc, Belgium és Németország labdarúgó-válogatottja is biztossá tette helyét a jövő évi brazíliai tornán.Az albánok segítetteka svájciaknakSvájc sorozatban harmadszor lehet ott a világbajnokságon, miközben 1966 és 2006 között ez a bravúr csak

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Az európai vb-selejtezők pénteki játéknapján Svájc, Belgium és Németország labdarúgó-válogatottja is biztossá tette helyét a jövő évi brazíliai tornán.

Az albánok segítettek

a svájciaknak

Svájc sorozatban harmadszor lehet ott a világbajnokságon, miközben 1966 és 2006 között ez a bravúr csak egyszer, 1994-ben sikerült neki. Brazíliai részvétele albániai győzelmével (2:1) vált biztossá, ami több játékosa számára még különlegesebbé tehette a sikert, ugyanis Valon Behrami, Xherdan Shaqiri, Blerim Dzemaili, Granit Xhaka, Pajtim Kasami és Admir Mehmedi is albán származású.

„Mit mondjak, nagy kő esett le a szívünkről, amikor a bíró lefújta az albániai összecsapást – mondta a Bayern Münchent erősítő Shaqiri, aki a svájciak első gólját szerezte Tiranában. – Nagyszerű érzés világbajnoki résztvevőnek lenni, alig várjuk, hogy kezdődjön a torna, éhesek vagyunk a sikerre.”

Belgium: buliról szó sincs

A belgák 2:1-es horvátországi diadalukkal biztosították be vb-részvételüket.

„Kérem, ne nevezzenek engem nyerőembernek, a csapat érdeme a siker – mondta Romelu Lukaku, aki két góljával eldöntötte a zágrábi meccset. – Büszke vagyok a társaimra. Két éve ugyanitt talán még kikaptunk volna 2:1-re, de azóta rengeteget fejlődtünk, és bebizonyítottuk, győztes típusok vagyunk.”

A belga szövetségi kapitány, Marc Wilmots szintén igyekezett a földön maradni. „Boldogok vagyunk, ám szó sincs arról, hogy buliznánk! Oké, az öltözőben ünnepeltünk egy kicsit, de az eufóriának nem most van itt az ideje. Kedden újabb meccs, remélem, azt is komolyan vesszük” – mondta a Schalke korábbi középpályása.

Löw, a maximalista

A németek is simán jutottak ki a vb-re – kilenc mérkőzésen csak egy döntetlen csúszott be –, Joachim Löw szövetségi kapitány azonban még talált javítanivalót. „Azért a védelmünket illene még stabilabbá tennünk, és javulnunk kell támadásban is – nyilatkozta Löw, aki megkezdte a szerződéshosszabbítással kapcsolatos tárgyalásokat a német szövetséggel. – A kilenc selejtezőből viszont nyolcat megnyertünk, végül is igazán boldogok lehetünk.” (nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?