Štart: egy pici hiányérzet

Érsekújvár. Felemás érzéseik vannak az extraliga alapszakaszában elért hatodik hellyel kapcsolatban az érsekújvári férfikézilabdázóknak.

Érsekújvár. Felemás érzéseik vannak az extraliga alapszakaszában elért hatodik hellyel kapcsolatban az érsekújvári férfikézilabdázóknak. Az előttük végzett gárdák (Prešov, Topoľčany, Hlohovec, Šaľa, Považská Bystrica) anyagi lehetőségei jóval nagyobbak, ugyanakkor így sem kellett volna sok ahhoz, hogy a Štart megelőzze a vágbeszterceieket. „Örülünk a hatodik helynek, de egy picit nagyobb volt az elvárás. Rettentően sajnáljuk a Pezinok (32:31) és a Modra (34:32) elleni betliket. Ez a négy pont hiányzott az ötödik helyhez, és hiányozni fog végig a felsőházi rájátszásban is. Ha nincs a két botlás, még az első négy is reálisan elérhető lett volna” – nyilatkozta lapunknak Peter Sporni, az érsekújváriak vezetőedzője.

A Štart azonban így is megszerezte a vágbeszterceiek skalpját (35:33), és a vágsellyeiek ellen is veretlenek a szezonban (32:30, 29:29). Emellett az sem hétköznapi, hogy az extraliga góllövőlistáján öt kézilabdázójuk is van a top tízben. „A felsőházi rájátszásban szeretnénk jobban szerepelni, mint a múlt évben, egyebek mellett ezért is erősítettünk az ŠKP-ból a góllistát vezető Tomáš Tschurral, és tervezünk egy balkezes játékost is szerződtetni. Erős konkurenciát akarunk jelenteni a többi csapatnak” – jegyezte meg a magyarul kitűnően beszélő Sporni.

A jó eredmények eléréséhez arra is szüksége lesz az érsekújváriaknak, hogy ne essen ki közülük sérülés miatt senki, a kezdőcsapat tagjait ugyanis még nehezen tudják pótolni. S természetesen a szurkolók támogatásában is bíznak, akik a múlt hétvégi, vágsellyei derbin is remek hangulatot teremtettek a Duslo csarnokában. „Nyerni akartunk a régiós rangadón, ezért inkább úgy érezzük, elveszítettünk egy pontot, mintsem hogy szereztünk volna egyet. De a kilencgólos Fero Šulcot nem tudtuk megállítani” – tette hozzá Sporni.

Az érsekújváriak szombaton, az eperjesiek otthonában kezdik meg a rájátszást. (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?