Štart: csalódás a hetedik hely

OROSKY TAMÁSÉrsekújvár.

OROSKY TAMÁS

Érsekújvár. Nem zárt jó szezont az érsekújvári Štart kézilabdacsapata a férfiextraligában: a tavalyi bronzérmes gárda csak hetedik lett az alapszakaszban (mérlege 11 győzelem, 3 döntetlen és 18 vereség), és jelentősen, 10 ponttal elmaradt a célként kitűzött legjobb négybe kerüléstől, ami a Final Four-tornán való részvételt jelenthette volna számukra.

„Sajnos nem sikerült jól összerakni a csapatot, ami aztán az eredményekben is megmutatkozott. A szezon elején sok pontot vesztettünk, és ezt a hátrányt később már nem tudtuk ledolgozni – kezdte értékelését lapunknak Juraj Bogár, az érsekújvári klub menedzsere. – Legjobb meccsünk az eperjesiek elleni 31:31-es döntetlen volt decemberben, amikor mindenki 100%-os teljesítményt nyújtott, a legfájdalmasabb pedig az újonc Modra elleni 29:28-as februári vereség, amire senki sem számított. A gond általában az volt, hogy akadozott átlövőink és irányítóink összjátéka, nem azt nyújtották, amire képesek. Egyedül bosnyák igazolásunk, a 37 éves Mladen Cacic nem okozott csalódást.”

A klubvezetés edzőcserével is igyekezett felrázni a csapatot, Kucsera Miklóst február elején a szerb Szlobodan Kuzmanoszki váltotta a kispadon, de a játékosként olimpiai bajnok szakember érkezése sem hozott érdemi változást, így három hónap után ő is távozott, s a szezont Peter Jurík irányításával fejezte be a Štart.

„A trénerek cseréje a játékosokat is megviseli, nem tudják, mire számíthatnak az új edzőtől. De annak is szerepe volt gyengébb teljesítményünkben, hogy megváltozott kerettel vágtunk neki a szezonnak, amelynek utolsó részében a klub bonyolult anyagi helyzete miatt a játék mellett sok más dologgal is foglalkoznunk kellett” – mondta az Új Szónak Bakos Ádám, az érsekújváriak magyarországi légiósa. A Štart pénzügyi problémáit a menedzser is elismeri. „Az utóbbi hetekben a fiúk nem érezték, hogy stabil háttér van mögöttük, ami hatással volt a játékukra is. Igyekszünk mielőbb rendbe tenni a klub dolgait, de jelenleg nem tudom megmondani, mi lesz a végkifejlet. Alighanem nagyon megváltozik a keretünk, és elképzelhető, hogy saját nevelésű fiatalokkal vágunk majd neki az új idénynek” – tette hozzá Bogár.

„Az első két érsekújvári évemre nagyon szívesen emlékszem majd, jól éreztem magam, és a csapatnak is ment a játék, kár, hogy a harmadik nem úgy jött össze, ahogy szerettem volna, az egyéni teljesítményemet tekintve se” – mondta búcsúzóul Bakos Ádám.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?