Szepsiben égi áldás zárta a 26. Bódva-kupát

Bódvakupa

Szepsi főtere idén is kitárulkozott a sportnak. Pontosabban három sportágának, melyek képviselőit évente rendre a kelet-szlovákiai városkába csalogatja a Bódva-kupa nemzetközi futó-, kerékpár- és görkorcsolya-viadal. Nem kevesen, több mint két és fél százan éltek is a mozgás, versenyzés lehetőségével. Legyőzve önmagukat, ellenfeleiket, különböző távokon és versenyszámokban.

Hiába várták a csúcstartót

„Hol van?” – kérdezgették a félmaratonon rajtoló futók, mikor hiába keresték beharangozott neves vetélytársukat az indulók között. A pozsonyi Tibor Šahajda ugyan benevezett, de nem érkezett meg Szepsibe. 2019-ben már letette a névjegyét: 1:06:21-es pályacsúcsa magasan kiemelkedik az eddigi győztes idők közül. De nélküle is elindult a mezőny, és célba is ért. Elsőként Kerekeš Attila (ideje: 1:24,06), aztán sorban a többiek, 30-nál többen. „Mindenki észrevette, hogy teljes szerelésben a helyi tűzoltók is megjelentek, és futottak is. Különdíjjal jutalmaztuk őket, az összeget jótékonysági célokra szánják – árulta el Dobos Zoltán társszervező. – Ismét volt tömegfutás száz indulóval, és a rövidebb távokon is összejött vagy félszáz ember. Már magukénak érzik a szepsiek a versenyt, ők sem hiányoztak. Kellemes meglepetés is ért bennünket, hiszen Balázs Rita volt a leggyorsabb nő 10 km-en. Gyönyörűen futott, mint az őzike, büszkék vagyunk rá.”

Kozel rendre megnyeri

Nagy visszatérője a kerékpárversenynek Dušan Kozel. És ha jön, mindig megelőzi a többieket, most is nyert, izgalmas befutó végén. „Már nem hoz lázba, hogy rendre én győzök” – csúszott ki a száján a célban. A mezőny idén is áthajtott Magyarországra, a táv bő felét ott tekerte le. „Láttad?” – forgott a célban a kerekesek között a kérdés, mikor felidézték, hogy a jó minőségű aszfaltpályán haladva rácsodálkozva nézték a békésen legelésző teheneket. „Folyamatosan történt valami a főtéren. Mivel három részre szakadt a mezőny, háromszor láttunk sprintbefutót a bringásoknál. Mintha három verseny lett volna” – tért ki az izgalmakra a társszervező.

Feltámadt a görkorcsolya

Az utóbbi három év visszaesése után újra magára talált a görkorcsolya, hiszen tavalyhoz képest megduplázódott az indulók száma. „Örülünk, hogy jöttek, robogtak a pályán, a rajttól a célig hajtottak, látványos volt a produkciójuk, izgalmas befutóval. Kihalás fenyegette ezt a sportágat a kupán, azt mondhatom, idén kicsit feléledt” – állapította meg Dobos Zoltán, aki Péter Évával, Balta Zsolttal és Nagy Istvánnal vezényli a kupa történéseit, folytatva az ismét jelen levő Remák Béla által lerakott hagyományokat. Rajtuk kívül közel ötven más szervező működik közre. Nekik és támogatóknak is köszönet jár, mint a társszervező mondta: „Ezer hála!”

Családias hangulat

Aki már járt a Bódva-kupán, biztosan tapasztalta a családias légkört. Évenkénti közreműködésével ebben főszerepet játszik Illés Oszkár kassai színész, aki mikrofonnal a kezében teremt egyedi hangulatot, szórakoztat, tájékoztat. A versenyzők meg örülnek, mikor biztonságban célba érnek, függetlenül attól, hogyan végeztek. Ezután már az sem baj, ha a végére égi áldás zúdul Szepsi főterére. Mint az idén.

Érdekes

A szepsi győztesek

FUTÁS – félmaraton (32 induló): Kerekeš Attila 1:26:06 és Zákányi Panna (ELTE SE) 1:33:50

10 km (36): Alexander Ádám 35:49 és Balázs Rita 49:37

5 km (5): Takács András (ALK Moldava) 20:06 és Suller Katalin 33:02

1 km (15): Tobias Gumaň (ZŠ ČSA 15) 3:49 és Tatiana Hudáková (ALK Moldava) 3:48

KERÉKPÁR – 70,4 km (46): Dušan Kozel (Otec roka) 1:50:38,49 és Martina Hudáková (ŠK Cyklo-Tour Sereď) 2:06:51,91

GÖRKORCSOLYA – 817,5 km (31): Ján Jelínek (CSC Košice) 30:54,50 és Renáta Karabová (RKIC Košice) 32.35,10

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?