A kádfelújítás nem kell, hogy a szaniter cseréjét jelentse!

kád

A fürdőszobákat hosszú időre tervezzük, a szaniterekkel, valamint a fal- és padlóburkolatokkal évtizedekre számolunk, ezért érdemes a legjobb minőségű termékeket, anyagokat választani. 

Előfordulhat, hogy korábbi döntésünket megbánjuk, néhány év után megunjuk a kád, a mosdó vagy a burkolatok színét, esetleg a beépített elem minősége gyengébb, mint amire számítottunk. A kisebb és könnyen mozdítható darabok cseréje egyszerűbb, ám például a kád vagy a csempe cseréje nagy felfordulással, bontással is jár, és igen költséges. Amennyiben a színe vagy a kopottsága a probléma, érdemes a festést választani, amelyhez a Festékpalota.hu speciális festékeket kínál, így új árnyalatot adhatunk a hangsúlyos kádnak! Mutatjuk, hogyan csináld!

 

A fürdőkád felújítása nem feltétlen nagy munka

A több éves használat nyomot hagyhat a kád vagy a mosdó felületén, különösen, ha nem a megfelelő, maró hatású szerekkel és módszerrel végezzük a tisztítását, vízkőtelenítését. A zománcbevonat elveszítheti a fényét, mattá és érdessé válhat, aminek következtében a tisztítása is szinte lehetetlen, ugyanis könnyen koszolódik. Az akril szaniterek esetében ugyanúgy nem mindegy, milyen tisztítószereket és eszközöket használunk, ugyanis tönkretehetik a kád felületét. 

Egy kopott kád látványnak sem szép, de meg is keseríti a háziasszonyok életét, hiszen nehezen tartható tisztán. Nem marad más megoldás, mint a csere, amit azonban jól meg kell gondolni, mivel sok pénzt és nagy munkát igényel, amelyhez szakember segítségét kell igénybe venni. Ekkor jöhet szóba a szaniter felújítása.

 

Megújítás festéssel

Sok érv szól a kád felújítása mellett, ez jelentheti a jó megoldást egy nyaralóban, egy albérletben vagy az otthonunkban, ha nincs rá anyagi keret, nem akarunk nagy felfordulást. 

Ezt a munkát házilag is elvégezhetjük, bár nem árt, ha rendelkezünk némi rutinnal és affinitással, illetve kellően precízek vagyunk. Arra fel kell készülni, hogy alapos és hosszadalmas munka áll előttünk, de ha képesnek érezzük rá magunkat, vágjunk bele bátran, a végeredmény kárpótol mindenért. 

Szerezzük be a kád anyagának megfelelő, hozzá való, nagy keménységű bevonatot képező, ellenálló, kétkomponensű, epoxibázisú speciális kádfestéket és a gyártók által javasolt eszközöket! Ahogy az sem árt, ha végignézünk néhány kádfelújítós videót, illetve kérdezünk olyanoktól, akik már túl vannak rajta. 

 

Hogyan csináljuk?

A munkát alapos előkészítés, a festendő felület megtisztítása, zsírtalanítása kell, hogy megelőzze. Amennyiben a felület sérült, az alapokig vissza kell csiszolni, a mélyedéseket késtapasszal kitölteni, majd azt követően újra por- és zsírtalanítani. Festés előtt maszkoljuk körbe a felületet. 

Ecsettel vagy a leggyorsabban és legegyenletesebben lakkhengerrel vihetjük fel a jól elkevert festéket, amelyet akár színezhetünk is. A száradást és a teljes kikeményedést követően a savakkal szemben is ellenálló bevonatot kapunk, így lényegesen olcsóbban és kisebb felfordulással lesz szép, újszerű a kádunk.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?