Félidejénél jár az asztaliteniszezők Open Ligája

pingpong

Eddig kiválóan szerepelnek a bodrogközi és az Ung-vidéki asztalitenisz-csapatok a félidejéhez érkezett Nagymihályi–szobránci Open Ligában.

A május elején kezdődött és szeptember közepéig tartó versenysorozatban Bodrogszerdahely és Királyhelmec, illetve Vaján, Bés és Mokcsamogyorós pingpongozói képviselik településeiket.

A mostanáig lejátszott 9 fordulót követően a bodrogszerdahelyiek a 2., a tavalyi győztes vajániak a 3. (egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak), a bésiek a 7., az elmúlt kiírásban újoncként szereplő királyhelmeciek és mokcsamogyorósiak a 9., illetve a 13. helyet foglalják el a táblázaton, a 14 csapatot számláló mezőnyben.

A tornasorozat első felét értékelve Krajnyik Zsolt, a Vajáni Asztalitenisz-sportegyesület elnöke osztotta meg gondolatait lapunkkal: „Keretünket csak hazai játékosok alkotják, minél többüknek lehetőséget adva ezzel a bajnokság előtt. Eddigi szereplésünkkel elégedett vagyok, sok pozitívum volt észlelhető játékosainknál. Jó rajtot vettünk, szeretnénk a dobogón végezni, ezzel három egymást követő szezonban érmes helyezettek lehetnénk. Tavaly veretlenül lettünk elsők, most is mindössze egy vereséget szenvedtünk el, éppen a listavezető ellen. Ők a legerősebb összeállításban érkeztek hozzánk, mi viszont nélkülöztük kulcsjátékosainkat szabadságolás vagy egyéb elfoglaltság miatt. Bízom az eredményes folytatásban, s remélem, hogy a végén nem csúszunk le a dobogóról.”

A királyhelmeci TJ Slavoj Sportegyesület asztalitenisz-szakosztályának vezetője, Sipos Roland elmondta, a torna első felében legjobbjaikat szerepeltették, a másodikban viszont már a fiatalabbakat is szeretnék bevetni. „Csapatunkat a szintén 5. ligás tiszacsernyőiek legjobbjaival egészítettük ki, de ez is csak a 9. hely megszerzéséhez volt elegendő. Hozzá kell tennem azonban, hogy több csapatban 3., sőt 2. ligás játékosok is szerepelnek. Mi pedig csak 4–5. ligás játékosokkal tudunk kiállni. Ennek ellenére bízom benne, hogy játékosaink a szünet alatt új erőre kapnak, s akkor még akár feljebb is tudnánk lépni a táblázaton. Tudjuk, hogy nehéz lesz, de látok rá esélyt és ezzel élni is szeretnénk” – nyilatkozta az Új Szónak Sipos.

A 10. fordulóra augusztus 23-án kerül sor. 

Érdekes

Asztalitenisz

NAGYMIHÁLYI–SZOBRÁNCI OPEN LIGA, 7. forduló: Krišovská Liesková–Kochanovce 0:18; Kráľovský Chlmec–Streda nad Bodrogom 6:12, királyhelmeci pontszerzők: Tokarčik, Kovács E. 2-2, Balogh M. 1, Parnahaj, Horcsin 0,5-0,5, bodrogszerdahelyi pontszerzők: Kóbori, Balog 4,5-4,5, Csorosz 2, Szabó P. 1; Vojany–Beša 12:6, vajáni pontszerzők: Krajnyik, Nagyidai 3,5-3,5, Frankó J., Luco 2-2, Marcinčák 1, bési pontszerzők: Vargovčik Erik 4,5, Gyártó 1, Lukács P 0,5.

 

8. forduló: Vojany–Streda nad Bodrogom 11:7, vajáni pontszerzők: Szczepaňák 3, Krajnyik, Luco, Nagyidai 2,5-2,5, Marcinčák 0,5, bodrogszerdahelyi pontszerzők: Balog 4, Kóbori 2, Lázár 1; Kaluža–Kráľovský Chlmec 10:8, királyhelmeci pontszerzők: Tokarčik 4,5, Filep 2, Parnahaj 1, Kovács E. 0,5; Slávia Michalovce–Krišovská Liesková 16:2, mokcsamogyorósi pontszerzők: Oláh, Szerbin 1-1.

 

9. forduló: Čečehov–Kráľovský Chlmec 11:7, királyhelmeci pontszerzők: Tokarčik 4,5, Filep 1,5, Parnahaj 1; Vojany–Kaluža 3:15, vajáni pontszerzők: Luco 1,5, Nagyidai 1, Marcinčák 0.5; Beša–Streda nad Bodrogom 7:11, bési pontszerzők: Vargovčik Erik 3,5, Ján Vargovčik 1,5, Cap, Gyártó 1-1, bodrogszerdahelyi pontszerzők: Balog 4,5, Kóbori 3,5, Juras 3.

 

Az állás: 1. Kaluža 27 pont, 2. Streda nad Bodrogom 23, 3. Vojany 22... 7. Beša 18... 9. Kráľovský Chlmec 14... 13. Krišovská Liesková 8.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?