Stabilitásra van szükség

A valódi csapatszellem kiala-kítását tartja legfontosabb feladatának Július Pénzeš, az érsekújvári Tipsport ligás jégkorongklub bő egy hónapja kinevezett vezetőedzője.Július Pénzeš október elején váltotta az érsekújváriak kispadján Miroslav Chudýt, vezetésével eddig nyolc mérkőzést játszott az újonc

A valódi csapatszellem kiala-kítását tartja legfontosabb feladatának Július Pénzeš, az érsekújvári Tipsport ligás jégkorongklub bő egy hónapja kinevezett vezetőedzője.

Július Pénzeš október elején váltotta az érsekújváriak kispadján Miroslav Chudýt, vezetésével eddig nyolc mérkőzést játszott az újonc: a mérleg három győzelem (Košice 1:0, U20 4:2, Liptovský Mikuláš 7:0) és öt vereség. „Az eredmények lehettek volna jobbak, könnyebbnek ígérkező meccseken is pontokat vesztettünk, de a fiúk még nem szokták meg egymást” – utalt a keret folyamatos változásaira a 61 éves edző.

Már a felkészülés során is jelentős volt a jövés-menés az újoncnál, a Tipsport Liga szeptemberi rajtja óta pedig újabb hat játékos távozott, nyolc pedig érkezett az érsekújváriakhoz. A cseh védő, Petr Štindl például mindkét „csoportba” beletartozott, összesen csak nyolc mérkőzésen lépett jégre zöld-fehérben. Nem véletlenül hangsúlyozta többször is lapunk megkeresésére Pénzeš, hogy stabilizálni kell a keretet. „A játékosoknak össze kell csiszolódniuk. Nagyon jó hokisaink vannak, de az elsődleges feladat, hogy valódi csapatszellem alakuljon ki. A kollektívának össze kell tartania. A válogatott szünet alatt ezért is ültünk le a fiúkkal közösen egy kötetlen beszélgetésre” – mondta Pénzeš, hozzátéve, a közeljövőben nem terveznek újabb igazolásokat. Szavait Tóth Mihály, a zöld-fehérek menedzsere is megerősítette az Új Szónak. „Se hozni, se elküldeni nem akarunk senkit, a keretünk jelenleg stabil. Most már azon kell dolgozni, hogy feljebb lépjünk a tabellán” – nyilatkozta Tóth.

Az érsekújváriak jelenleg hetedikek a bajnokságban, ahol a vezető hármast (Košice, Banská Bystrica, Nitra) és az utolsó, kicsit leszakadt poprádiakat leszámítva nagyon sűrű a mezőny, a kilencedik Martint csak hat pont, azaz két győzelem választja el a negyedik liptószentmiklósiaktól. S hogy hol szeretné látni csapatát néhány hónap múlva Pénzeš? „Semmiképpen sem a végeken kullogva. A negyedik-ötödik hely lenne ideális. Persze ehhez keményen kell küzdeni, fokozatosan el kell indulnunk felfelé. A liptószentmiklósiak 7:0-s legyőzése nagyon biztató volt, remélem, a játékosok új lendületet vesznek. Ahogy egyre jobban összeszoknak a fiúk, az eredmények is jönni fognak” – bizakodott Pénzeš.

Az érsekújváriak pénteken Trencsénben, vasárnap pedig Zólyomban lépnek jégre.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?