Spartak-bravúr Varsóban

Meglepetésre 2:0-ra győzött a nagyszombati labdarúgócsapat a Legia Warszawa otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező 2. fordulójának első mérkőzésén, így nagy lépést tett a továbbjutás felé.A Spartak remekül kezdte a mérkőzést, nyomás alatt tartva a varsóiak kapuját. Fölénye a 16.

Meglepetésre 2:0-ra győzött a nagyszombati labdarúgócsapat a Legia Warszawa otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező 2. fordulójának első mérkőzésén, így nagy lépést tett a továbbjutás felé.

A Spartak remekül kezdte a mérkőzést, nyomás alatt tartva a varsóiak kapuját. Fölénye a 16. percben érett góllá, amikor Grendel a tizenhatos vonaláról talált a kapuba – 0:1. A folytatásban sem tudott igazán helyzetet kialakítani a Legia, a varsóiak csak pontrúgások után tudtak némi zavart kelteni a nagyszombatiak védelmében. Utóbbiak a második félidőben kontrára rendezkedtek be, s több gólszerzési lehetőségük is akadt. A nemegy ziccert elpuskázó Egho helyére beálló Vlasko tudta végül megduplázni a Spartak előnyét – a 0:2-vel hatalmas lépést tett a továbbjutás felé Radoslav Látal edző csapata.

„Ez fantasztikus eredmény, de kár, hogy nem használtuk ki a további lehetőségeket, akkor már tényleg hátradőlhetnénk. Így azért még nyílt a párharc, résen kell lennünk” – mondta Boris Godál, a nagyszombatiak csapatkapitánya.

Az első gólt szerző Grendel szerint előzetesen nem hitték, hogy ilyen eredményt érhetnek el, utólag viszont még hiányérzetük is maradt: „Senki sem csodálkozhatott volna, ha 3:0-ra vagy 4:0-ra nyertünk volna. De így is visszafogottan kell készülnünk a jövő heti meccsre.”

A lengyel média a keresztvizet is leszedte a csapatról. „Küldjünk Nagyszombatba egy gratuláló táviratot és rendezzünk végkiárusítást, amivel legalább a klub költségvetése jól jár” – hangzott el az RMC rádióban. „Ha a Legiát a Zabrze (egykori) átlagos játékosa veri ki, és egy olyan focista, aki anno nem kellett a Lubinnak, akkor Varsóban komolyan el kell gondolkodniuk” – írták az Eleven Sportban.

Dean Klafuric, a Legia vezetőedzője azzal védekezett, hogy több kulcsjátékosuk is vírusos megbetegedéssel küzdött a meccs előtt. „Továbbra is a mienk a jobb csapat. Képesek vagyunk három góllal nyerni Nagyszombatban” – szögezte le a horvát szakember.

Kollégája, Radoslav Látal sem tartja még lefutottnak a párharcot, de nagyon elégedett volt a Varsóban látottakkal. „A védelemben hiba nélkül dolgoztunk. Úgy állítottuk össze a kezdőcsapatot, hogy minél tapasztaltabb játékosok kapjanak szerepet, akik be is váltották a hozzájuk fűzött reményeket” – mondta a cseh edző.

A visszavágót jövő kedden rendezik. (SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?