„Sőt, ott vagyunk mi is!”

Szép emlékeket őrzünk a kilencvenes évek pengés középpályásáról, a Váccal és a Ferencvárossal bajnoki címet szerző futballistáról.

Szép emlékeket őrzünk a kilencvenes évek pengés középpályásáról, a Váccal és a Ferencvárossal bajnoki címet szerző futballistáról. A BL csoportkörében két gólt szerző Nyilas Elek örülne, ha Magyarország lenne az Eb meglepetéscsapata.

Kik jutnak a döntőbe, és ki nyeri az Európa-bajnokságot?

Az erőviszonyok előzőleg már láthatók, de mindig akad egy meglepetéscsapat. Ki gondolta volna, hogy Izland simán kiharcolja a továbbjutást, Hollandia pedig még a pótselejtezőt sem éri el? A legesélyesebbnek Németországot, Franciaországot és Spanyolországot tartom. A franciák otthon vannak, a németek nagyon erősek, és a spanyolok is képesek parádés futballra. Ráadásul ott vagyunk mi is! Meg ott vannak az olaszok, akik bárhol, bármikor, bármit. Ennél könnyebb kérdéssel is kezdhettünk volna.

Melyik lesz a torna meglepetéscsapata?

Nagyon örülnék, ha Magyarország lenne az. Ha már ott vagyunk az Eb-n, akkor miért ne? A már említett Izlandtól is várható egy óriási bravúr, értem ez alatt a negyeddöntős szereplést. De akár Portugália is meglepetést okozhat, hiszen a hazai Eb kivételével máskor nem nagyon kerültek a csúcs közelébe, miközben kiváló futballistáik vannak.

Mit vár a magyar válogatottól?

Folytatást, folyamatosságot. A megfelelő harcmodorral, elszántsággal, alázattal lehet esélyünk jó eredményt elérni, pontokat gyűjteni a csoportban. Amit az utóbbi időben látunk a magyar válogatottnál, az más csapatoknál alap. A világ futballja hatalmasat változott, és nem mindig az a csapat nyer, amelyik tele van technikás és jó futballistákkal. Az elszántság és a futball iránti alázat a legfontosabb, és ezt véltem felfedezni a magyar válogatottnál. Helyenként szép játékot is, de inkább az elhivatottság hozta meg azt a sikert, hogy kijutottunk az Európa-bajnokságra. Erre kellene most az extrákat felpakolni.

Kitől várja a kiugrást a magyar játékosok közül?

Rengeteg fiatalunk van a válogatottban. Nagy Ádám a Fradiból remekül illeszkedett be a csapatba, de óriási húzás volt Bernd Storcktól Kleinheisler beállítása. S ne felejtsük el az idősebb játékosokat sem, akik képesek lehetnek jó irányba terelni a fiatalokat. Gera Zoliék személyisége és nemzetközi tapasztalata nekik is segíthet abban, hogy elinduljon a karrierjük a nemzetközi klubfutballban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?