Somorján ismét triatlonünnepre készülnek

Még nagyobb nézettségű, még szórakoztatóbb, még maga-sabb színvonalú rendezvényt ígérnek a szervezők a somorjai triatlonhétvégére.A tavalyi verseny sikerén felbuzdulva idén ismét emlékezetes rendezvényre számítanak a somorjaix-bionic sphere sportkomplexumban, ahol a Challenge Family égisze alatt a n

Még nagyobb nézettségű, még szórakoztatóbb, még maga-sabb színvonalú rendezvényt ígérnek a szervezők a somorjai triatlonhétvégére.

A tavalyi verseny sikerén felbuzdulva idén ismét emlékezetes rendezvényre számítanak a somorjai

x-bionic sphere sportkomplexumban, ahol a Challenge Family égisze alatt a nem hivatalos középtávú triatlon-világbajnokság fog zajlani vasárnap. Több mint 50 ország versenyzői vágnak neki az 1,9 kilométeres úszásból, 90 km-es kerékpározásból és 21,1 km-es futásból álló emberpróbáló viadalnak.

A szintén rajthoz álló címvédők, a kanadai Lionel Sanders és a brit Lucy Charles a tegnapi sajtótájékoztatón elmondták, tavaly csupa pozitív élménnyel gazdagodtak, a remek szervezésnek, gyönyörű környezetnek és a számtalan lelkes önkéntesnek köszönhetően. Utóbbiak ezúttal is ott fogják várni a résztvevőket a csallóközi településeken (is), ahova a biciklis útvonalat álmodták meg a szervezők: a kerekezők oda-vissza megteszik a Somorja–Bős távot.

A legjobb szlovákiai triatlonos, Richard Varga is indul az eseményen, pedig neki ezért le kellett mondania az olaszországi Világkupa-versenyen való részvételt. „Nagyon fontosnak tartom, hogy hazai szurkolók előtt mutathassuk meg a sportágat. Remélem, sikerül javítanom a tavalyi 11. helyemen. Nem fogok tartalékolni, mindent beleadok” – mondta Varga.

„A sportot valódi sportra cseréltem” – poénkodott Filip Šebo, korábbi válogatott focista, akinek minden egyes triatlonversenyen felteszik a kérdést a sportágváltásról. „Mostanság a hegyi triatlonra összpontosítok, de edzésnek mindenképp jó lesz a hazai verseny” – tette hozzá Šebo.

A sportágnak amatőrök és a klasszikus távra (1,5 km úszás, 40 km kerékpár, 10 km futás) specializálódó sportolók is hódolhatnak Somorján, a szombati napon számtalan kísérőrendezvényre kerül sor a sportkomplexumban. (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?