Slama Angelika az extraliga legjobb pontszerzője

A somorjaiak 21 éves kosár-labdázója 249 pontot szerzett eddig, s meccsenkénti átlagban is veri a teljes mezőnyt.Újabb jelentős sikert könyvelhet el Slama Angelika, az extraligás somorjai női kosárlabdacsapat játékosa: pályafutása során először ő vezeti a bajnokság legjobb pontszerzőinek listáját.

A somorjaiak 21 éves kosár-labdázója 249 pontot szerzett eddig, s meccsenkénti átlagban is veri a teljes mezőnyt.

Újabb jelentős sikert könyvelhet el Slama Angelika, az extraligás somorjai női kosárlabdacsapat játékosa: pályafutása során először ő vezeti a bajnokság legjobb pontszerzőinek listáját. 16,6-os pontátlagával néhány századdal az eddigi listavezető, rózsahegyi Katarína Tetemondová elé került. „Ó, ennek nagyon örülök, nem is tudtam róla – hangzott Slama reakciója, akit utazás közben értünk utol telefonon. – Elég kevesen vagyunk a csapatban, így muszáj is sokat játszanom, és több a pontom is. De nekem nem ez a fontos, hanem hogy minél többet segítsek a fiataloknak.”

Ugyanis Slama Angelika a maga 21 évével is rutinosnak számít a somorjai csapatban, ahol most nagy a tumultus edzéseken, mivel egy ideje a juniorokkal együtt edz az extraligás gárda. „Vezetőedzőnk, Stanislav Onuška múlt héten megcsúszott egy lépcsőn, és a lábát törte, már meg is műtötték, de még pihennie kell. Így asszisztense, a fiatalokat irányító Diósi Albert pótoltja őt, aki ezért a juniorok gyakorlásait összekapcsolta a miénkkel. Végre az öt az öt elleni kosárlabdát is kipróbálhatjuk edzéseken” – mondta Slama Angelika.

A csallóköziek jó hangulata a legutóbbi bajnokinak is köszönhető, múlt szombaton – saját szezonbeli pontcsúcsot felállítva – 88:65-re verték a Slovant. A pozsonyiak elleni meccs speciális többletét az adta, hogy szűk egy hónapja a fővárosi klub volt az, amely nem egyezett bele az akkori bajnoki elhalasztásába, a somorjaiaknak így néhány órával azután kellett pályára lépniük, hogy késő hajnalban hazaértek Kassáról. „Persze, kicsit azért fűtött a visszavágás, mert az októberi találkozót is megnyerhettük volna, csak nagyon fáradtak voltunk. Be akartuk bizonyítani, hogy az az 58:53-as vereség csak egy kisiklás volt. Másrészt hazai pályán mindig nagy motivációval lépünk pályára” – magyarázta Slama.

A somorjaiak az alapszakasz második felébe lépve, 15 forduló után biztosan állnak a negyedik helyen az extraligában (mutatójuk 7 győzelem, 8 vereség), és emellett a Közép-európai Ligában (CEWL) is igyekeznek helytállni, ahol az aradiakkal, a bécsi Posttal és két cseh együttessel, a Trutnovval és az Ostravával szerepelnek egy csoportban. „Az extraligában most már csak heti egy meccs lesz, így ennek a sorozatnak köszönhetően többet játszhatunk, ez is volt a fő célja az indulásunknak. Az eddigi mérkőzéseken kiderült, hogy minden ellenfél verhető játékban, de erőnlétileg nem bírjuk végig a negyven percet. A félidőig jól tartjuk magunkat, utána azonban elfáradunk, mert például én is végigjátszok szinte minden találkozót” – jegyezte meg Slama.

A dunaszerdahelyi születésű, 1-es és 2-es pozícióban is játszó kosaras a válogatottban ennek pont az ellenkezőjét éli meg, Maroš Kováčik szövetségi kapitány nem sok lehetőséget adott neki eddig. „A két novemberi Eb-selejtezőn Portugália és Izland ellen mindkétszer benne voltam a 12-es keretben, de csak az első meccsen játszottam, talán egy percnél is kevesebbet” – tette hozzá Slama.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?