Sima trencséni siker a DAC ellen

Trencsén |

<p>Sima, 4:1-es vereséget szenvedett a DAC az éllovas trencséniek otthonában a labdarúgó Fortuna Liga 16. fordulójában.</p>

A DAC kezdőcsapatába visszakerült Szarka, akinek elengedték az eltiltása fennmaradó részét, hiányzott viszont Štepanovský, aki bokaszalag-szakadást szenvedett az eperjesiek elleni kupameccsen. A védelem jobb oldalán Brašeň kapott helyet, a balon pedig a panamai Davis szerepelt.

Rakétrajtot vettek a trencséniek, a 35. másodpercben Schetről lemaradt Davis, a holland szélső beadására pedig Madu érkezett, és vezetett is az éllovas – 1:0. Még negyedóra sem telt el, és újabb gólt ünnepelhettek a hazaiak: Van Kessel kötényt adott Davisnek, ezúttal visszatette hátra, és a lendületből érkező Koolwijk remekül eltalált lövéssel növelte a trencséni előnyt – 2:0.

A 26. percben viszont szépített a DAC, Davis nagyszerű beadásába Szarka tudott jól beleérni – 2:1. Hat perc elteltével pedig egyenlítési lehetőségük is volt a sárga-kékeknek, Polievka harcosan próbálta áthámozni magát Rundicson, a szerb védő elcsúszott, de Polievka rosszul találta el a labdát, és a kapu mellé gurított. A másik oldalon Wesley lőtt kapura Ljubicic mellől, a teljesen üresen álló Bero hiába kérte a labdát.

A második félidő eleje kicsit eseménytelenül telt, de az 54. percben Van Kessel egy remek felíveléssel megtalálta a teljesen üres Berót Kwin és Davis között, a góllövőlista éllovasa elcsúszott, de mivel Kwin továbbra is csak nézett, Wesley jött, és belőtte – 3:1. A 74. percben szépíthetett volna a DAC, Pačinda került ajtó-ablak helyzetben a kapu elé, de Šemrinec nagy bravúrral hárította a ziccert. Nem sokkal később egy kapu előtti kavarodást követően Polievka lőtt laposan 12 méterről, Šemrinec parádés reflexmozdulattal, lábbal védett. A 83. percben Pačinda beadása után Ljubicic fejelt a kapu mellé. A 88. percben pedig újból betaláltak a trencséniek, Guba önzetlenül Wesley-hez passzolt, aki nem hibázott – 4:1. A hosszabbítás perceiben még Berónak is volt egy lehetősége, de abból már nem született gól.

A trencséniek sorozatban negyedik tétmeccsüket nyerték meg 4:1-re, a bajnokságban ugyanilyen arányban győztek az aranyosmarótiak és a myjavaiak ellen, a kupában pedig az alsókubiniak ellen. (t-bt)

AS Trenčín–FC DAC 1904 4:1 (2:1)

Góllövők: Madu Kingsley (1.), Koolwijk (14.), Wesley (54., 88.), ill. Szarka (26.).

Sárga lap: Ljubicic (DAC).

Játékvezető: Michlian, 2878 néző.

TRENČÍN: Šemrinec–M. Šulek, Rundič, Skovajsa, Madu Kingsley–Ibrahim Rabiu–Schet (58. Guba), Bero, Koolwijk (86. Opatovský), Van Kessel (89. Holúbek)–Wesley.

DAC: Tujvel–Brašeň, M. Ljubicic, Kwin, Davis–Sarr (64. Stephens), Straka (71. Simon Pambou), B. Ľupták, Pačinda–Szarka, Polievka (89. Asanovic).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?