Megérdemelten nyerte a DAC a Niké Liga első csallóközi rangadóját

dackfc

A DAC labdarúgócsapata Trusa és Vitális góljával 2:0-ra legyőzte a komáromiakat a Niké Liga csallóközi derbijén.

Xisco Munoz vezetőedző pozíciója ugyan beleremegett a pocsék szezonkezdetbe, de a spanyol tréner megtartotta helyét a DAC kispadján, viszont lett másik „áldozata” a konferencialigás kiesésnek, Gleb Platov sportigazgató ugyanis befejezte ténykedését a klubban. Az ukrán szakember távozását hamarosan hivatalosan is bejelenti a DAC, vele együtt az elemzőcsapat több tagját is menesztették.

A történelem első élvonalbeli csallóközi derbijére népes szurkolótáborral érkeztek a komáromiak, de hazai drukkerből is több volt, mint csütörtökön, a Zira ellen.

Munoz csak egy helyen nyúlt bele a legutóbbi kezdőbe (Mendez helyett Vitális kezdett), a másik oldalon Radványi Miklós is csak Sliackyt cserélte le Rudzanra a Slovan elleni mérkőzéshez képest. 

Az első nagy helyzet a komáromiaké volt, Ganbayar beadásáról alig maradt le Šmehyl. A túloldalon Trusa remekül érkezett Yapi beadására, de ő meg pár centivel célt tévesztett. A komáromiak nem ijedtek meg a saját árnyékuktól, az első negyed óra nagyobbik része a DAC térfelén játszódott.

A 16. percben Brunetti bólintott egy szöglet után Trefil kezébe, de egyébként inkább tanácstalanságot árasztott a DAC, amely négyvédős rendszerben, négy középpályással próbálkozott, de igazi szélsők nélkül nem tudott érdekes támadásokat felépíteni.

A 23. percben jött egy villanás, Trusa jól kezelt le egy magas indítást és kilőtte a hosszú sarkot, pechjére lesen állt. Kiegyenlített, és leginkább eseménytelen negyed óra következett. A 37. percben Almási nem magától esett el a komáromi védők gyűrűjében, de a játékvezető sípja néma maradt. A felszabadítás után ismét a DAC vezetett támadást, Trusa lövése pedig a felső lécen végezte.

A 40. percben már gólt eredményezett a hazaiak fokozódó nyomása: Almási feje megtalálta Trusa fejét, 1:0. A visszajátszás alapján egyértelműen szabályos gólt érthetetlen módon vagy két percig vizsgálta a VAR esetleges les miatt, de végül érvényben hagyta Trusa gólját.

A DAC szlovák támadója a következő akcióból ismét betalálhatott volna, de Trefil kifogott rajta, majd Almási pöckölését vágták ki a komáromiak a gólvonalról.

A KFC kissé szétesesett a félidő utolsó perceire és örülhetett, hogy megúszta a második gólt.

Galéria

Ha az első félidő végén a komáromiak örülhettek annak, hogy megúszták kapott gól nélkül, akkor a folytatás első percében a DAC, amely óriási nyomást és vele együtt öt lövési kísérletet vészelt át néhány másodperc leforgása alatt.

A következő negyed órában visszavette az irányítást a DAC, Trusa (lesről) ismét eltalálta a kapufát. Radványi támadó cserékkel próbálta meg felrázni csapatát, de a közönséget inkább Redzic oldalhálóba lőtt labdája élénkítette fel a hosszabb ideje tartó eseménytelenségből. Redzic elemében volt, a 76. percben bravúrra késztette Trefilt, egy perccel később pedig harmadszorra is megnyújtóztatta.

A hajrába fordulva is közelebb járt a DAC a második gólhoz, mint a KFC az egyenlítéshez. Amely ekkor már jó ideje nem is az ellentámadásokban, hanem inkább a csodában bízott. A 79. percben eljött Vitális Milán ideje: a magyar játékos szép egyéni akció végén technikás lövéssel mattolta Trefilt – 2:0. 

A gól után Trusának összejött a mesterhármas kapufából, a következő lehetőség ismét Redzicé volt, majd Ramadan is eltalálta a kapufát.

Az első csallóközi derbit megérdemelten nyerte a DAC, amelynek ez volt az új szezonban aratott első győzelme.

Jegyzőkönyv

DAC–KFC Komárno 2:0 (1:0)

Gólszerzők: Trusa (40.), Vitális (79.)

Játékvezető: Ruc, 7493 néző

Sárga lap: Trusa, ill. Sylvestr, Bayemi

DAC: Popovics–Yapi (80. Mendez), Kacsaraba, Brunetti–Herc (56. Ramadan), Vitális (80. Bernát), Dimun, Bajo, Andzouana–Trusa, Almási (62. Redzic)

KFC: Trefil–Diviš, Špiriak (66. Voleský), Pillár, Rudzan (46. Sliacky)–Šmehyl, Šimko, Ožvolda (77. Németh), Ganbold (77. Tamás)–Špyrka–Sylvestr (66. Bayemi)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?