Sima myjavai DAC-vereség

A Myjava 3:0-ra legyőzte a DAC-ot a labdarúgó Fortuna Liga 31. fordulójában, s fennállása óta először kiharcolta az Európa Liga-szereplést.

A Myjava 3:0-ra legyőzte a DAC-ot a labdarúgó Fortuna Liga 31. fordulójában, s fennállása óta először kiharcolta az Európa Liga-szereplést. A vendégeknek a vereséggel elszálltak a nemzetközi kupaporondra jutás halvány reményei is.

A hosszabb ideje sérüléssel küszködő Szarka, Brašeň és Davis mellett ezúttal a hasizomproblémákkal bajlódó Egri sem volt harcképes, helyette a kameruni Kwin jutott szóhoz a kezdőcsapatban. Támadóként a korábbi meccseken gyengélkedő Stephenset Černák váltotta fel.

Bátran kezdett a DAC, Ľupták lapos lövését Hruška hárította. A túloldalon Pekár szabadrúgása centikkel szállt kapu mellé. Ezután jobbára a mezőnyben pattogott a labda, a kapuk ritkán kerültek veszélybe. Az első félóra végén, Beňo jobboldali beadása után az üresen hagyott Pekár kapu fölé lőtt. Egy perccel később viszont a hazaiak csapatkapitánya már pontosan célzott, és Daniel passzát követően közelről a hálóba lőtt – 1:0. A gól megnyugtatta a vendéglátókat, a félidő hajrájában a DAC-nak is volt lehetősége, de Ľupták bombája centikkel elsuhant a kapufa mellett.

A szünet után aktívabban kezdtek az erdőhátiak, veszélyesek voltak a szélen vezetett támadásaik, többször is átjátszották Zsivkovicsot és Pambout, nem csoda, hogy az utóbbit le is cserélte Tomislav Maric. Machovec próbálkozásánál Tujvel kapus résen volt, a másik oldalon Pačinda és a csereként beállt Štepanovský távoli lövései célt tévesztettek. Nagy egyenlítési lehetőség adódott a jobbhátvéd Zsivkovics előtt, ám Sarr pontos ívelése után a szerb légiós a kapu mellé fejelt.

Az 55. percben növelték előnyüket az erdőhátiak: Pekár futott el a balszélen, beadását Bílovský öt méterről kapásból a kapuba lőtte – 2:0. Nem sokkal később Štepanovský mesterien kiugratta Černákot, aki Hruška kapus mellett elgurította a labdát, ám Machovec a gólvonalon tisztázott.

A 69. percben megszületett a Myjava harmadik találata: ismét a jobbszélről indult az akció, Pekár beadását az üresen hagyott Marček vágta a hálóba – 3:0. A hajrában Daniel és Machovec előtt akadt lehetőség, de Tujvel a helyén volt. A dunaszerdahelyiek távoli lövésekkel próbálkoztak, ám ezek nem okoztak gondot Hruškának. Ünnepeltek a hazaiak a hármas sípszót követően, hiszen az erdőháti csapat fennállása óta először kijutott a nemzetközi porondra, míg a DAC-nak elszálltak a kupaszereplés halvány reményei is. Ha így folytatják, még a hatodik helyről is lecsúszhatnak. Ezúttal a sárga-kékeknél nemcsak a támadójáték akadozott, hanrm nagyon sebezhető volt a védelem is.

A dunaszerdahelyiek már 215 perce nem lőttek gólt a bajnokságban. Legutóbb Ljubicic volt eredményes a Podbrezová ellen, majd következett az aranyosmaróti (0:1) és a myjavai (0:3) vereség.

„Jól el kell gondolkoznunk egy ilyen mérkőzés után. Egy az egy elleni párharcokban rengeteg hibát követtünk el, az első gólt szinte mi szereztünk. Az ellenfélnek könnyedén adtunk teret a helyzetteremtésre, és három nagyon hasonló gólt kaptunk. Ami a támadásainkat illeti, nagyon nehezen jutunk el a végső befejezésig, nehezen jönnek a gólok” – értékelte a mérkőzést Tomislav Maric, a DAC vezetőedzője.

„Nagyon csalódott vagyok, hogy ismét kikaptunk. Nem tudom, mi az oka, hogy idegenben görcsösen, és rendkívül sok hibával futballozunk. Sajnos, ismét kimaradtak a helyzeteink, a vendéglátók pedig szinte minden védelmi megingásunkat góllal büntették” – nyilatkozta Erik Pačinda a Dajto Televíziónak.

„Jól játszottunk, három szép gólt lőttünk, és megérdemelten győztünk. Boldogok vagyunk, hogy kijutottunk a nemzetközi porondra, most az a célunk, hogy bronzérmesként zárjuk a bajnokságot” – nyilatkozta Norbert Hrnčár, a Myjava szakvezetője.

Közel száz DAC-szurkoló kísérte el kedvenceit Myjavára, ahonna ismét csalódottan tértek haza. Pénteken este (20.30) a sereghajtó szakolcai együttes Senicán fogadja a sárga-kék csapatot.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?