Sikeres visszatérés

Ódor Éva több mint fél éven át nem játszott rangos nemzetközi viadalokon. A komáromi asztaliteniszezőnő makacs váll- és bokasérüléssel bajlódott, de a nyár végére felépült és újra figyelemreméltó eredményeket ért el a válogatottban és a külföldi Pro Tour-versenyeken.

„Az a fontos, hogy a világranglistán maradtam”A válogatott főleg Ódor Éva remeklésének köszönheti, hogy kiharcolta az Európa-bajnoki részvételt. A hosszú kihagyás miatt nem tartott az Eb-selejtezőktől?

Az első győzelemig egy kicsit többet izgultam, mert tisztában voltam azzal, ha veszítek, akkor visszavágnak a bolgárok, és a továbbiakban aztán nagyon-nagyon nehéz selejtező vár ránk. De hazai környezetben is sikerült mindkét találkozót megnyernem, így 3:2-re hoztuk a meccset, és mi utazhatunk a kontinensviadalra, amely tavasszal lesz Dániában.

Európa legjobb 16 csapata között van a válogatott, mire lesz képes az aarhusi Eb-n?

Sok mindentől függ a sikeres szereplés, nem utolsósorban a sorsolástól, de ha mindenki formában lesz és elkerülnek a sérülések, beverekedhetjük magunkat a tizenkettőbe, és ez szép eredmény lenne.

A legfrissebb világranglistán tíz helyet előrelépve, 1504 ponttal a 74. helyen tanyázik. Elégedett?

Természetesen. Két hónappal ezelőtt fennállt annak a veszélye, hogy törölnek a listáról, mert több mint fél év alatt egy komoly versenyen sem szerepeltem. Ilyen hosszú ideig azért nem voltam sérült, de mivel a rangos nemzetközi viadalokat távol Európától rendezték, úgy döntöttem, a fárasztó és igen költséges utazás helyett inkább francia klubomban, hazai környzetben, illetve Magyarországon készültem.

Végül is jól döntött, hiszen a lengyelországi, valamint a dániai Pro Tour-viadalon a 32, illetve a 16 közé jutott. Az előbbi tornán majdnem megleckéztette a világranglista 14. helyezettjét...

Közel álltam a bravúrhoz, igen szoros meccset vívtam az osztrák színekben szereplő kínai Liu Csi-ja ellen, de a végére elfáradtam. Aarhusban a negyeddöntőbe jutásért újra ázsiai ellenféllel mérkőztem. A sorsdöntő, ötödik szettben 8:4-re vezettem, azonban megint elúszott a hajó. Sajnos, nem kedvez a sorsolás, de hát ez ellen nincs mit tenni. Az a fontos, hogy a világranglistán maradtam, ami azt jelenti, hogy a nagy nemzetközi tornákon nem kell selejtezőt játszanom, automatikusan a főtáblára kerülök. Jó lenne minél előbb bekerülni a legjobb ötvenbe...

Pihenésre nemigen akad idő, vagy mégis?

Nem. Elég volt a semmittevésből, hiszen fél éven át a sérülés miatt éppen eleget pihentem. Mozgalmas napok várnak rám. Megmondom őszintén, hiányzott is már az utazás. November elején egy héten át a magyar válogatottal készültem, majd a hét végén francia klubommal az Európa-kupában játszom, aztán bajnoki mérkőzések következnek. A sérülésnek már nyoma sincs, remélem, nem maradnak el az eredmények sem.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?