Siker a németek ellen

Farum. Az utolsó negyedórában mutatott hatékony játékkal öt góllal győzött a címvédő magyar válogatott Németország ellen a dániai női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjében (II. csoport), s így halvány reménye maradt a négy közé kerülésre.
MAGYARORSZÁG–NÉMETORSZÁG 30:25 (15:14).

Farum. Az utolsó negyedórában mutatott hatékony játékkal öt góllal győzött a címvédő magyar válogatott Németország ellen a dániai női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjében (II. csoport), s így halvány reménye maradt a négy közé kerülésre.

MAGYARORSZÁG–NÉMETORSZÁG 30:25 (15:14). Mocsai Lajos csapata a Pálinger–Balogh 4, Németh 2, Siti 1, Pádár 3, Farkas 3/3, Kirsner 4 – cserék: Pigniczki, Tóth 3, Görbicz 3, Mehlmann 1, Szrnka 6 összeállításban játszott. Németország legjobb góldobói: Melbeck és Pietzsch 5-5.

Tompán kezdett az oroszoktól elszenvedett vereség okozta sokk után fizikailag és lelkileg megtört címvédő. A németek szinte minden támadásukat góllal zárták (7. perc: 2:6). A folytatásban is rengeteg hiba fordult elő, de már az ellenfél sem sziporkázott, ráadásul Pálinger egyre több lövést fogott. A 18. percben először sikerült előnyt szerezni a magyaroknak(9:8), azonban tartották magukat a németek. Szoros volt a csata, egyik együttes sem tudott elhúzni a másiktól. A félidő krónikájához tartozik, hogy a 23. percben Némethet véletlenül arcon lőtték a labdával, s agyrázkódással kórházba kellett szállítani.

A szünetet követően semmi sem változott: a roppant kemény ütközetben minimális különbséggel a magyarok vezettek, egészen a játékrész derekáig. Később Pálinger még jobban védett, támadásban a fiatalok – Szrnka és Görbicz – jeleskedtek. Nőtt az előny, s a hajrára már nem maradtak izgalmak.

A magyar együttes ma 20.30 órakor a vb-második norvégokkal találkozik. További eredmény – I. csoport: Jugoszlávia–Ukrajna 39:24.

Kedd esti márkőzések – I. csoport: Jugoszlávia–Franciaország 27:29, Románia–Dánia 23:25. II. csoport: Norvégia–Csehország 27:20, Oroszország–Magyarország 39:29.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?