Sike második elsősége

Lahti. Sike József a futócéllövők 50 méteres 40 vegyes számában 395 körös eredménnyel aranyérmes lett a finnországi sportlövő-világbajnokságon. A magyar versenyző az első húsz lövés során 196 kört ért el, majd jelentősen javult a teljesítménye: a maximális 200-ból 199-et lőtt, és ez elegendő volt az első helyhez.

Lahti. Sike József a futócéllövők 50 méteres 40 vegyes számában 395 körös eredménnyel aranyérmes lett a finnországi sportlövő-világbajnokságon. A magyar versenyző az első húsz lövés során 196 kört ért el, majd jelentősen javult a teljesítménye: a maximális 200-ból 199-et lőtt, és ez elegendő volt az első helyhez. Sike csütörtökön az 50 méteres, 30+30 lövéses számban nem talált legyőzőre. A szlovák Ľubomír Pelach ugyanebben a számban a harmadik helyen végzett.

„Úgy állhattam háromszor dobogóra, hogy előtte vb-n még sohasem volt egyéniben érmem. Most az első sorozatban nem remekeltem, de legalább nem szakadtam le a többiektől. A második húsz lövés előtt megígértem a társaimnak, hogy hibátlanul lövök, de azért a 199 körre is büszke vagyok. Amikor számomra véget ért a verseny, azért kellett izgulnom, hogy senki ne előzzön meg. Szerencsére az ukrán és a szlovák riválisom rontott” – nyilatkozta a győztes.

A cseh Jarábek 1178 körrel világcsúcsot lőtt a férfi nagyöbű sportpuska összetett számának selejtezőjében. A csapatversenyben győztes Csehország ugyancsak világcsúcsot ért el.

EREDMÉNYEK – férfi futócél, 50 m, 40 vegyes: 1. Sike József (magyar) 395, 2. Emil Andersson (svéd) 394, 3. Ľubomír Pelach (szlovák) 392 kör. Csapatban: 1. Csehország 1169, 2. Finnország 1168, 3. Oroszország 1162,... 5. Szlovákia 1158,... 7. Magyarország 1155.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?