Serena vár Cibulkovára

<p>Melbourne. A tavalyi döntős Dominika Cibulková bejutott az Australian Open legjobb nyolc teniszezője közé, miután a nyolcaddöntőben 6:2, 3:6, 6:3-ra legyőzte a fehérorosz Viktorija Azarenkát.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Bár a korábbi világelső Azarenka jelenleg csak a 44. helyen áll a világranglistán, azt Dominika Cibulková is tudta, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár rá az év első Grand Slam-tornájának nyolcaddöntőjében. Azarenka az idei torna első három fordulójában még szettet sem vesztett, és Cibulková ellen is impozánsan kezdte mindhárom játszmát – a 2:0-s vezetést azonban csak egyszer tudta szettgyőzelemre váltani.

Az első játszmában Cibulková gyorsan eszmélt, kemény tenyereseinek köszönhetően zsinórban hat játékot nyerve 6:2-re hozta a játszmát. A másodikban Azarenka megőrizte az előnyét (3:6), de a harmadikban ismét a 11. helyen kiemelt szlovák teniszezőn érződött jobban a győzni akarás. Cibulková fordított 0:2-ről, 3:3-nál elvette ellenfele adogatását, és szintén brékpontot szerezve első meccslabdáját is értékesítette (6:3).

„Amikor a pálya felé jöttem, eszembe jutottak a tavalyi Australian Open pillanatai. Bíztam benne, hogy legyőzhetem a ranglista korábbi éllovasát. Alighanem az idei torna eddigi legjobb meccsét játszottuk, a színvonal igazán nagyon magas volt – vélekedett Cibulková. – Az edzőm, Matej Lipták azt mondta, olyan jól, mint az első szettben, még sosem látott játszani. Szerinte ezt a DVD-t kell majd a gyerekeimnek egyszer lejátszanom, hogy lássák, hogyan tudott teniszezni a mamájuk.”

A tavaly a döntőig menetelő Cibulková sikere azt jelenti, hogy az AusOpen után semmiképpen sem csúszik ki a top 20-ból a világranglistán, de természetesen további 2014-es pontjait is szeretné megvédeni a 25 éves játékos. Ehhez azonban hasonló extra teljesítményre lesz szüksége a legjobb nyolc között is, ahol az ötszörös győztes amerikai Serena Williams lesz az ellenfele.

„Azzal a tudattal kell pályára lépnem a világelső ellen, hogy őt is le lehet győzni. Brutálisan adogat, és nagyon nehéz ellene játszani, de a mostani melbourne-i teljesítménye nem annyira meggyőző. Ő is ember, őt is meg lehet verni” – próbálta szuggerálni magát Cibulková, aki eddig mind a négy meccsét elvesztette Serena ellen. Egy másik statisztika viszont mellette szól: Serena ugyanis 2010-es győzelme óta egyszer sem tudta beverekedni magát az elődöntőbe.

Az amerikai teniszező kisebb egészségi problémákkal küzd az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, de szerinte ez nem fogja hátráltatni a negyeddöntőben. „Cibulková jó játékos, kis termetéhez képest nagyon kemények az ütései. Összpontosítanom kell, és nem szabad őt alábecsülnöm, hiszen volt már, hogy közel járt a győzelemhez ellenem” – nyilatkozta Serena. (TASR, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?