„Serena szétbombázott”

<p>Melbourne. Dominika Cibulková 6:2, 6:2 arányban kikapott a negyeddöntőben az amerikai Serena Williamstől, így nem ismétli meg tavalyi bravúrját, amikor finálét játszhatott az Australian Openen.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A 11. helyen kiemelt Cibulková pályafutása során még sosem tudta legyőzni a 18-szoros Grand Slam-győztes Serena Williamst. Az ausztrál nyílt teniszbajnokság negyeddöntője volt a sorban az ötödik egymás elleni találkozójuk, de Cibulkovának most sem volt esélye meglepni amerikai riválisát.

„Serena az első labdától az utolsóig betartotta a taktikáját, szétbombázott engem. Általában jól megy neki ellenem, és most is olyan nyomás alá helyezett, amilyenre talán más játékos nem is képes. Serena ebben mindenkinél jobb – nyilatkozta Cibulková. – Meg kellene találnom a jó választ erre, hogy ne tartsak az erős labdáitól, de néha ez lehetetlennek tűnik, és csak azt mondom magamban, hogy hát ő sem játszhat örökké.”

Pedig a 33 éves világelső egészségi problémákkal küszködik Melbourne-ben, a mérkőzése után alig tudott nyilatkozni, annyira elment a hangja. „Tudtam, mi vár rám, jól fel is készültem, de egy dolog erről beszélni, és más a pályán lenni. Balról, jobbról, fentről és lentről is kaptam a bombákat, Serena két-három ütést engedélyezett csak a labdamenetekben” – mondta a kissé sokkolt Cibulková, aki annak ellenére is elégedett az AusOpenen elért eredményeivel, hogy nem tudta megismételni tavalyi döntős szereplését, így a világranglistán a 10.-ről a 18. hely környékére fog visszacsúszni.

„A legszebb momentum az Azarenka elleni meccslabdám volt, az ilyenekből tudok erőt meríteni a rosszabb pillanatokban. Elégedett vagyok a játékommal és a mentális felkészültségemmel is. A siker a szerencsén is múlik, azon, hogy kivel akad össze az ember egy-egy fordulóban. Néhány ellenfelemet lejátszottam a pályáról, most viszont Serena játszott le engem. Hogy volt-e esélyem a GS-trófea megszerzésére? Egyszer majd lesz, meglátjuk...” – tette hozzá a 25 éves pozsonyi teniszező.

Serena az elődöntőben bosszút állhat nővéréért, Venust ugyanis a szintén amerikai Madison Keys 6:3, 4:6, 6:4-re legyőzte.

A férfiaknál is teljessé vált a legjobb négy mezőnye: a cseh Tomáš Berdych és a brit Andy Murray mellé a másik ágon a szerb Novak Djokovics és a svájci Stan Wawrinka csatlakozott. (SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?