Serena–Sarapova álomdöntő Melbourne-ben

<p>Melbourne. Az első és a második kiemelt, azaz az amerikai Serena Williams és az orosz Marija Sarapova vívja majd holnap a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokság női egyes döntőjét.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A tegnapi elődöntőben a 19. egyéni Grand Slam-serlegére hajtó, 33 esztendős Williams honfitársával, az élete első GS-elődöntőjét vívó Madison Keysszel szemben megizzadt az első játszmában, és csak rövidítésben bizonyult jobbnak nála. A folytatásban viszont már egyértelmű fölényben volt, így 7:6, 6:2-re nyert. „Madison nagyszerű játékos, ez teljesen egyértelmű. Meglátásom szerint hamarosan megnyerheti ezt a tornát, illetve más Grand Slam-viadalokat” – nyilatkozta a meccs után Serena.

A másik ágon a 27 éves Sarapova is honfitárssal, Jekatyerina Makarovával ütközött meg, és csupán öt játékot engedélyezett tizedik kiemelt ellenfelének, s 6:3, 6:2-re győzött.

Az eddig öt GS-trófeát – köztük a 2008-as Australian Open elsőségét – begyűjtő Sarapova elmondta, most már tényleg jól játszik a tornán, ugyanakkor emlékszik rá, hogy a második körben, a 64 között két mérkőzéslabdát is hárítania kellett egy másik honfitársa, Alekszandra Panova ellen.

„Most mindent megtudtam csinálni, amit elterveztem” – jelentette ki az elődöntőt követően Sarapova.

Azzal, hogy Serena Williams bekerült a fináléba, biztos, hogy a torna után is az amerikai játékos lesz a világranglista-vezető, Sarapova pedig a második.

A két teniszező Melbourne-ben már vívott döntőt, az nagyon egyoldalú volt: 2007-ben Williams 6:1, 6:2-re diadalmaskodott. Az egymás elleni mérleg is nyomasztó Williams-fölényt mutat: az utóbbi 15 mérkőzésüket megnyerte, összesítésben pedig 16:2 a javára. Sarapova csak 2004-ben tudta legyőzni riválisát, az akkori wimbledoni döntőben és a Los Angeles-i szezonzáró torna fináléjában. Serena Williams a 18 GS-diadalából ötöt nyert Ausztráliában: 2003-ban, 2005-ben, 2007-ben, 2009-ben és 2010-ben.

Sarapova mégsem borúlátó: „Azt hiszem, az önbizalmammal semmi gond nem lehet egy Grand Slam-torna döntője előtt. Teljesen mindegy, hogy ki az ellenfél, és teljesen mindegy az is, hogy pocsék a mérlegem. Nem számít és nem is érdekel. Kiérdemeltem a döntőbe jutást és mindent megteszek, hogy elhódítsam a bajnoki trófeát” – szögezte le az orosz teniszező.

A hatodik helyen kiemelt skót Andy Murray négy játszmában 6:7, 6:0, 6:3, 7:5-re legyőzte a hetedikként rangsorolt cseh Tomáš Berdychet és bejutott az Australian Open férfiegyesének döntőjébe. A kétszeres Grand Slam-győztes (2012: US Open, 2013: Wimbledon), 2012-ben Londonban olimpiai bajnok Murray pályafutása során – 2010, 2011 és 2013 után – negyedszer jutott ismét döntőbe Melbourne-ben.

A másik elődöntőben a világelső szerb Novak Djokovics és a címvédő svájci Stan Wawrinka találkozik, a meccs közép-európai idő szerint ma 9.30-kor kezdődik. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?