Serena hatodszor, Djokovics ötödször

<p>Az amerikai Serena Williams hatodszor nyerte meg a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokság női egyesét, míg a férfiak között Novak Djokovics ötödször diadalmaskodott.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Serena a szombati döntőben 1 óra 51 perces csatában 6:3, 7:6-ra legyőzte az orosz Marija Sarapovát. „Marija nagyon jól játszott, össze kellett szednem magam, hogy legyőzzem. Így a nézők is élvezhették a döntőt, amely a női tenisz csemegéje lett. Megtisztelő, hogy vele játszhattam ezt a döntőt – mondta Serena Williams. – Gyerekként nem gondoltam, hogy valaha is 19 Grand Slam-győzelmem lesz.”

„Gratulálok Serenának, aki történelmet írt, ehhez pedig élete legjobb teniszét nyújtotta. Nagy megtiszteltetés vele játszani egy Grand Slam-torna döntőjében – nyilatkozta Sarapova. – Már nagyon régóta nem sikerült megvernem, de mindig nagy örömmel lépek pályára ellene, mert ő a legjobb, és én a legjobb ellen szeretek játszani. Imádom a Rod Laver-arénát, szép sikereket értem el itt, fájó kudarcokat is elszenvedtem, de ilyen a teniszező élete.”

A két hölgy Melbourne-ben már vívott döntőt, 2007-ben Williams 6:1, 6:2-re diadalmaskodott. Az egymás elleni mérlegük is nyomasztó Williams-fölényt mutat: az utóbbi 16 mérkőzésüket megnyerte, összesítésben pedig 17:2 a javára. Sarapova csak 2004-ben tudta legyőzni riválisát, az akkori wimbledoni döntőben. Williams 19. GS-serlegével utolérte az amerikai Helen Wills Moodyt az örökranglistán, már csak a német Steffi Graf (22) és az ausztrál Margaret Court (24) előzi meg őt.

A férfiaknál a világelső szerb Novak Djokovics diadalmaskodott, miután a tegnapi döntőben 3 óra 39 perc alatt 7:6, 6:7, 6:3, 6:0-ra legyőzte a negyedik melbourne-i fináléját elbukó brit Andy Murray-t.

Djokovics a modern éra első férfi játékosa, aki ötször diadalmaskodott a Melbourne Parkban, és pályafutása nyolcadik Grand Slam-trófeáját gyűjtötte be.

„Nagyon toleránsak velem szemben a csapatom tagjai, a pályán és azon kívül is. A családom és a hozzám közel álló emberek nélkül nem nyerhettem volna, szeretném megköszönni nekik a támogatásukat – nyilatkozta boldogan Novak Djokovics. – Végül, de nem utolsósorban a szurkolóknak is jár a köszönet, 733 ezer ember látogatott ki az Aus Openre, valóban ez az egyik legjelentősebb sportesemény a világon. Megtiszteltetés, hogy ötszörös bajnokként állhatok itt.” (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?