Schweinsteiger az új kapitány

Düsseldorf.

Düsseldorf. Joachim Löw szövetségi kapitány Bastian Schweinsteigert nevezte ki a világbajnok német labdarúgó-válogatott csapatkapitányának, új segédedzője pedig Thomas Schneider lett.

A Bayern München középpályása klubtársát, Philipp Lahmot váltja, aki a brazíliai vb után elköszönt a nemzeti csapattól. Ugyanakkor Schweinsteiger térdsérülése miatt ma nem debütálhat kapitányként az Argentína elleni barátságos mérkőzésen. A 30 éves játékos eddig 108-szor lépett pályára a Nationalelfben.

Az októberben hivatalba lépő, 41 éves Schneider – akinek elődje, Hansi Flick a szövetség sportigazgatója lett – legutóbb a VfB Stuttgart vezetőedzőjeként dolgozott, majd március 9-én menesztették a gyenge szereplés miatt.

Először viselik a német labdarúgók a nyáron megszerzett negyedik vb-címet jelképező négycsillagos válogatott mezt a júliusi vb-döntő mai, düsseldorfi visszavágóján. A sportruházatgyártó Adidas az év végéig félmillió eladott új trikóval számol, így az idén összesen értékesített 2,5 millió darabbal várhatóan rekordot dönt majd. A jelenlegi, másfél milliós csúcs a 2006-os évhez kötődik, amikor a Nationalelf bronzérmes lett a hazai rendezésű vb-n.

Hatalmas az érdeklődés az argentinok elleni meccs iránt, amit az is jelez, hogy a németek hétfői edzésére 45 ezren látogattak ki. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?