Schumi újabb futamgyőzelme

Hockenheim. A múlt vasárnap óta ötszörös világbajnok német Michael Schumacher Forma-1-es pályafutása 62. futamgyőzelmét aratta Hockenheimben, a Német Nagydíjon. Második a kolumbiai Juan Pablo Montoya, harmadik Ralf Schumacher lett.

Hockenheim. A múlt vasárnap óta ötszörös világbajnok német Michael Schumacher Forma-1-es pályafutása 62. futamgyőzelmét aratta Hockenheimben, a Német Nagydíjon. Második a kolumbiai Juan Pablo Montoya, harmadik Ralf Schumacher lett.

Simán elment az élmezőny, a német Heinz-Harald Frentzen (Arrows) azonban nem tudott elindulni. Az első 3 sorrendje: M. Schumacher, R. Schumacher, Rubens Barrichello (brazil, Ferrari). A későbbiek folyamán óriási csata folyt a 4. helyért: a finn Kimi Räikkönen (McLaren-Mercedes) mindent megtett azért, hogy kivédje Montoya támadásait, többször - roppant veszélyes helyzetek után - sikerült is a bravúr, de végül mégis a dél-amerikai került előre. A verseny egyharmadánál a legjobb 6 sorrendje: M. Schumacher, R. Schumacher, Barrichello, Montoya, Räikkönen, David Coulthard (skót, McLaren-Mercedes) volt. A 38. körben az 5. helyen haladó Räikkönen autójának bal hátsó kereke defektet kapott, a finn bravúrral vergődött el a boxig. A hajrában Barrichello 2. boxkiállása 21,2 mp-ig tartott, M. Schumacher kerékcseréje és tankolása 8,5 mp volt, R. Schumacher 7,8 mp-et töltött a boxban, Montoya kiállása 7,4 mp-ig tartott, R. Schumacher (7,2 mp) harmadszor is a boxban járt. A célban a következő volt a legjobb 3 sorrendje: M. Schumacher, Montoya, R. Schumacher.

A Német Nagydíj végeredménye: 1. M. Schumacher (német, Ferrari) 1:27:52,078; 2. Montoya (kolumbiai, BMW-Williams) 10,503 mp hátrány; 3. R. Schumacher (német, BMW-Williams) 14,466 mp h; 4. Barrichello (brazil, Ferrari) 23,195 mp h; 5. Coulthard (skót, McLaren-Mercedes) 1 kör h; 6. Heidfeld (német, Sauber-Petronas) 1 kör h; 7. Massa (brazil, Sauber-Petronas) 1 kör h; 8. Szato (japán, Jordan-Honda) 1 kör h; 9. Salo (finn, Toyota) 1 kör h.

A Forma-1-es világbajnokság állása a 12. futam után - pilóták: 1. és már világbajnok M. Schumacher (német, Ferrari) 106 pont, 2. Montoya (kolumbiai, BMW-Williams) 40, 3. R. Schumacher (német, BMW-Williams) 36, 4. Barrichello (brazil, Ferrari) 35, 5. Coulthard (skót, McLaren-Mercedes) 32, 6. Räikkönen (finn, McLaren-Mercedes) 17, 7. Button (angol, Renault) 11, 8. Heidfeld (német, Sauber-Petronas) 7, 9. Fisichella (olasz, Jordan-Honda) 6, 10. Trulli (olasz, Renault) és Massa (brazil, Sauber-Petronas) 4-4, 12. Irvine (ír, Jaguar) és Villeneuve (kanadai, BAR-Honda) 3-3, 14. Frentzen (német, Arrows), Panis (francia, BAR-Honda), Salo (finn, Toyota) és Webber (ausztrál, Minardi) 2-2.

Konstruktőrök: 1. Ferrari 141 pont, 2. BMW-Williams 76, 3. McLaren-Mercedes 49, 4. Renault 15, 5. Sauber-Petronas 11, 6. Jordan-Honda 6, 7. BAR-Honda 5, 8. Jaguar 3, 9. Minardi, Toyota és Arrows 2-2.

NYILATKOZATOK - Michael Schumacher: „Örülök annak, hogy végre a Ferrarival is megnyertem a Német Nagydíjat! A csapat újra kiválóan készítette fel az autót. Nagy csatát vívtam Ralffal. Szerintem a szurkolók is élvezték, de a végén, sajnos, nem mi végeztünk az első és a második helyen. Biztos vagyok abban, hogy a jövőben még előfordul ez, vagyis mi leszünk a legjobbak.“

Juan Pablo Montoya: „Érdekes csatát vívtam Kimi Räikkönennel, szerencsére sikerült megelőznöm őt. Néha a szerencsére is szükség van ilyen esetekben.“

Ralf Schumacher: „Nagyon csalódott vagyok, hogy a végén a tervekkel ellentétben harmadszor is ki kellett jönnöm a boxba. Az viszont örömöt jelent a csapatnak, hogy megszereztük a 2. és 3. helyet, sokkal rosszabb hétvégénk is volt már.“

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?