Schumi ellenállhatatlan

Szahir. Michael Schumacher ellenállhatatlan: a Ferrari hatszoros világbajnok német pilótája a Forma–1-es vb harmadik futamát, a Bahreini Nagydíjat is simán nyerte, így százszázalékos teljesítménnyel vezeti a világbajnoki pontversenyt.

Harmadszor örült idei sikerének a hatszoros világbajnokReuters-felvételA Ferrari-egyeduralom jegyében Rubens Barrichello lett a második, Jenson Button pedig Juan Pablo Montoya autójának meghibásodása miatt zsinórban másodszor állhatott fel a dobogóra. A McLaren válsága tovább tart, Kimi Räikkönen és David Coulthard is kiesett, s sajnos így járt Baumgartner Zsolt is: a Minardi magyarja a 18. helyről kényszerült kiállni a 47. körben.

Hogy is tartja a mondás? Jó csapatnak szerencséje is van. Nos, a Ferrarinak a Bahreini Nagydíjon mázlija volt: délelőtt kis zápor öntözte meg a 150 millió dollárból épített pályát, ami kaotikus csúszkálást ugyan nem okozott, ellenben igencsak lehűtötte az aszfaltot. Egész pontosan harminc fokosra, ami az időmérőn mért 50 fokos hőmérséklethez képest valódi kánaán volt a Bridgestone-abroncsoknak. Hiszen tudjuk, a japán gumigyár termékei főleg normál körülmények között, míg a rivális Michelin gumijai extrém kánikulában teljesítenek igazán jól. Persze, hiba lenne csupán az időjárásra fogni Schumi győzelmét. A német sztár egyszer sem hibázott, úgy autózott, ahogy kell. Pontosabban, ahogy egy hatszoros világbajnok szokott.

NYILATKOZATOK – Michael Schumacher: – Nehéz verseny volt, mert a fékek rosszul működtek, s a gumik sem voltak tökéletesek. A problémák ellenére nagyszerű hétvégét zártam, jól dolgoztunk. Újabb kiváló eredményt értünk el. A rajt után még hidegek voltak a fékek, s az abroncsok is, emiatt kissé vibrált az autó. Az első néhány körben még küszködtem, de később már nem.

Baumgartner Zsolt: – A verseny első felében voltak olyan körök, amikor végig partiban voltam a Jordan autóival. A gondok a harmadik kerékcserét követően kezdődtek, amikor hirtelen gyengélkedni kezdett az autó. Éreztem, hogy lassulok, de reménykedtem, hogy elvergődhetek a célig. A motorból feltörő füstöt észlelve azonban be kellett látnom, hogy nincs értelme a további erőlködésnek. (mti)

BAHREINI KRÓNIKA

Végeredmény: 1. M. Schumacher (német, Ferrari) 1:28:34,875 ó; 2. Barrichello (brazil, Ferrari) + 1,367 mp; 3. Button (angol, BAR-Honda) + 26,687; 4. Trulli (olasz, Renault) + 32,214; 5. Szato (japán, BAR-Honda) + 52,460, 6. Alonso (spanyol, Renault) + 53,156.

A vb állása 3 futam után: 1. M. Schumacher 30; 2. Barrichello 21; 3. Button 15; 4. Montoya (kolumbiai, Williams-BMW) 12; 5. Alonso 11; 6. Trulli 11.

Csapatban: 1. Ferrari 51 pont, 2. Renault 22; 3. Williams-BMW 19; 4. BAR-Honda 19; 5. McLaren-Mercedes 4.

Következik: San Marinó-i Nagydíj, április 25. (mti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?