Schumi a leggyorsabb

Melbourne. Michael Schumacher részsikerével kezdődött a 2004-es Forma–1-es vb első futama, az Ausztrál Nagydíj, mert az első gyakorláson elért pályacsúcsnál jobb idejét is alaposan megjavította a 2. szabadedzésen. Baumgartner Zsolt mindkétszer 22. lett. A versenyre közép-európai idő szerint vasárnap hajnali 4 órakor kerül sor.

Baumgartner Zsolt (balról) és csapatársa, Gianmaria BruniReuters-felvételA tegnapi két szabadedzésen a Ferrari, a Williams-BMW, a McLaren-Mercedes és a Renault két, míg a többi csapat három autóval szerepelhetett volna. A Baumgartner Zsoltot is foglalkoztató Minardi-Cosworth azonban nem használhatta ki a lehetőséget, mert a harmadik pilótának jelölt belga Bas Leinders nem kapta meg a szuperlicencet. Az első tréningen Baumgartner Zsolt eleinte csak ismerkedett a pályával, és különböző beállításokat próbált ki. A magyar pilóta többször is visszatért a boxba, hogy újabb módosításokat hajtsanak végre az autón. Az edzés végére aztán Zsolt javaslatainak megfelelően sikerült a mérnököknek és a szerelőknek egy új beállítást találniuk, aminek következtében a magyar pilóta minden egyes körben megjavította korábbi idejét, és az edzés végére megelőzte csapattársát, az olasz Gianmaria Brunit.

A két órával később tartott második edzésen Zsolt és Bruni is tovább tudott javítani időeredményein, mindketten az 1:30-as határ alá kerültek, ami nem sikerült a Jordanben bemutatkozó Pantanónak és a szintén jordanes Timo Glocknak.

„Öszességében boldog vagyok, mert jól sikerült a bemutatkozás. Úgy érzem, bár nem könnyű a pálya, lassan sikerül elsajátítanom: az első szekcióját már kifejezetten élveztem is néha. Ma este még értékeljük az edzés eredményeit, és igyekszünk olyan beállításokat találni, amivel értékes tizedeket nyerhetünk a holnapi időmérésen. Nagyon remélem, hogy a féken és az autó egyensúlyán is tudunk javítani. Az időmérés ennek ellenére nem lesz könnyű, hiszen mindössze két kör áll rendelkezésre a kvalifikációra. Akkor sem leszek elkeseredve, ha esetleg nem úgy sikerül a holnapi nap, mint a mai, mert egyre jobban érzem az autót és a pályát is, és így a versenyt illetően a csapathoz hasonlóan optimista vagyok” – mondta Baumgartner Zsolt.

Az idei Forma–1-es műsor – március 7.: Ausztrál Nagydíj, Melbourne; március 21.: Malajziai Nagydíj, Szepang; április 4.: Bahreini Nagydíj, Szakhír – új helyszín; április 25.: San Marinó-i Nagydíj, Imola; május 9.: Spanyol Nagydíj, Barcelona; május 23.: Monacói Nagydíj. Monte-Carlo; május 30.: Európa Nagydíj, Nürburgring; június 13.: Kanadai Nagydíj, Montreal; június 20.: Egyesült Államok Nagydíja, Indianapolis; július 4.: Francia Nagydíj, Magny-Cours; július 11.: Brit Nagydíj, Silverstone; július 25.: Német Nagydíj, Hockenheimű; augusztus 15.: MAGYAR NAGYDĺJ, MOGYORÓD; augusztus 29.: Belga Nagydíj, Spa; szeptember 12.: Olasz Nagydíj, Monza; szeptember 26.: Kínai Nagydíj, Sanghaj – új helyszín; október 10.: Japán Nagydíj, Szuzuka; október 24.: Brazil Nagydíj, Interlagos.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?