Schmiedlová fantasztikus debütálása: legyőzte Wickmayert

ÖSSZEÁLLÍTÁSPárizs. A francia nyílt teniszbajnokság tegnapi játéknapján négy szlovák játékos is pályára lépett női egyesben.Magdaléna Rybáriková kiválóan kezdte az orosz Szvetlana Kuznyecova elleni mérkőzést a párizsi Grand Slam-torna második fordulójában.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Párizs. A francia nyílt teniszbajnokság tegnapi játéknapján négy szlovák játékos is pályára lépett női egyesben.

Magdaléna Rybáriková kiválóan kezdte az orosz Szvetlana Kuznyecova elleni mérkőzést a párizsi Grand Slam-torna második fordulójában. A 24 éves szlovák teniszező 6:1-re nyerte az első játszmát. Rutinosabb ellenfele azonban nem esett pánikba, a második szett ötödik játékában elvette ellenfele adogatását, s onnantól nem volt megállás: a francia nyílt teniszbajnokság 2009-es győztese végül 1:6, 6:2, 6:2-re nyert, s bejutott a harmadik fordulóba. „Jól kezdtem, az ellenfelem szerintem azt várta, hogy könnyebb dolga lesz. A második szett hatodik játéka volt a kulcsfontosságú, elvesztettem az adogatásomat, és valahogy megzavart az egész. Jó meccs volt, az eredmény nem mutatja, milyen szoros küzdelmet vívtunk” – nyilatkozta Rybáriková.

Jana Čepelová is búcsúzni kényszerült. A 20. születésnapját tegnap ünneplő szlovák teniszezőt a 8. kiemelt német Angelique Kerber győzte le két sima szettben (6:2, 6:2). Čepelová azonban így is elégedett lehet a Roland Garros főtábláján való bemutatkozásával (tavaly már a selejtező 1. fordulójában kiesett), 35 000 euróval és 100 ponttal lett gazdagabb a világranglista 69. helyezettje.

A második fordulóban egy harmadik szlovák teniszező, Zuzana Kučová is pályára lépett tegnap, a francia Virginie Razzano elleni mérkőzése lapzárta után ért véget.

Többen azonban még az első fordulós mérkőzéseiket játszották, mivel az esős párizsi időjárás miatt csúszott a tervezett program. Így a szlovák Karolína Schmiedlovának is várnia kellett egy napot a debütálásra, „cserébe” viszont parádésra sikeredett a 18 éves játékos pályafutásának első főtáblás mérkőzése Grand Slam-tornán: a selejtezőből érkezve 7:6, 2:6, 6:2-re győzte le a jóval esélyesebbnek tartott belga Yanina Wickmayert.

Az első szettben hol Schmiedlová, hol Wickmayer állt jobban (a rövidítés végül a szlovák teniszezőnek feküdt), a másodikban viszont a belga játékos fokozta agresszivitását. Ezt azonban a harmadik játszmára nem tudta átmenteni, Schmiedlová 4:0-ra elhúzott, s ötödik meccslabdáját értékesítve bejutott a második fordulóba.

„Wickmayernek rossz napja volt, az első játszma után figyelmeztették is, mert majdnem eltalálta az egyik labdaszedőt a szétvert üdítős palackjával. A siker azon múlt, hogy Kája végig meg tudta őrizni ütései erejét, és elért nehéz labdákat is” – nyilatkozta Schmiedlová edzője, Milan Martinec. „El se hiszem, hogy nyertem, egy ideig eltart, míg tudatosítom, mit is értem el” – lelkendezett a világranglista 150. helyezettje, aki a cseh Šafářovát búcsúztató amerikai Jamie Hamptonnal találkozik a második fordulóban.

Dominika Cibulková is ott lesz a következő körben, a 16. kiemelt szlovák teniszező az ukrán Leszia Curenkót verte 6:1, 6:4-re a kedden késő este véget ért meccsen. „Főleg az első szettben játszottam kitűnően. Örülök, hogy bő egy óra alatt befejeződött a találkozó, mert 20 perccel később már teljesen besötétedett” – mondta Cibulková, aki az új-zélandi Marina Erakoviccsal játszik a harmadik fordulóba kerülésért. (SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?